Mergi la conţinutul principal

Andreea Mocanu continuă seria succeselor

* noua stea a atletismului brăilean a stabilit un nou record național, 11:53 secunde, în proba de 80 m garduri * Mocanu este dublă campioană națională de junioare III, la 80 m garduri și 100 m plat * “Rezultatele atleților de la LPS Brăila sunt foarte bune, am cucerit două titluri naționale și am stabilit un record național”, spune profesorul Florinel Ilie

 

La ediția 2021 a Campionatului Național de atletism în aer liber pentru juniori III, care a avut loc la Craiova, Andreea Mocanu de la LPS Brăila a avut o evoluție foarte bună. Pregătită de profesorul Florinel Ilie, noua stea a atletismului brăilean a devenit campioană națională în proba de 80 m garduri, în care a stabilit și un nou record național, 11:53 secunde. Vechiul record 11:56 secunde, îi aparținea tot sportivei brăilene și el fusese stabilit la jumătatea lunii mai 2021. Andreea Mocanu a câștigat aurul și în proba de 100 m plat, cu un nou record personal, 12:48 secunde. Atleta de la LPS Brăila a fost înscrisă și în proba de 200 m dar, la jumătatea cursei a abandonat după ce a simțit din nou dureri la picior.

“În proba de sprint a simțit o ușoară durere la picior, dar a strâns din dinți și a încheiat-o cu un rezultat și un timp foarte bun. Dar la 200 m a abandonat pentru că nu a vrut să riște o accidentare mai gravă. Ea a avut probleme medicale, s-a tratat și a reușit săștige cele două probe pe care le avea ca obiectiv în sezonul în aer liber. În funcție de felul în care se va simți în perioada următoare vom decide dacă ea va merge și la finalele de juniori II”, a concluzionat profesorul Florinel Ilie.

Cosmin Pitulice, de la grupa profesoarei Sica Lazăr, a obținut cel de-al doilea timp în calificările probei de 90 m garduri, însă în finală el a avut ghinion, nu i-au ieșit pașii la un moment dat și a lovit un gard, dar a trecut al treilea linia de sosire. Ușor accidentat după această probă, el nu a mai concurat la 300 m garduri. Luis Borotitenco de la grupa profesoarului Florinel Ilie a cucerit medalia de bronz la 300 m garduri. Răzvan Ștefănescu de la grupa profesoarei Luiza Gorciac s-a clasat pe locul al cincilea la 90 m garduri iar colegul lui de grupă, Robert Iordache a ocupat poziția a opta în aceeași probă. Rareș Serafin s-a clasat pe locul al șaptelea în proba de triplusalt și pe al optulea la 300 m garduri.

Rezultatele atleților de la LPS Brăila sunt foarte bune, am cucerit două titluri naționale și am stabilit un record național. Au fost atleți care au participat pentru prima dată la un campionat național, la anul cu siguranță că se vor lupta pentru medalii cât mai strălucitoare”, a mai spus profesorul Florinel Ilie.

Tot la Craiova, Robert Bălin de la CSM Brăila a devenit vicecampion național în probele de 90 m garduri și 300 m garduri, aceeași performanță fiind realizată de Safira Barbu la 80 m garduri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro