Mergi la conţinutul principal

Andreea Bianca Mocanu, nou record național de junioare III

* atleta din Brăila a câștigat proba de 60 m garduri cu un nou record al României, 8:64 secunde * vechiul record, 8:68, fusese realizat tot de ea, pe 14 februarie * la naționalele de juniori III, Mocanu a devenit triplă campioană națională

 

Atleta cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești, Andreea Bianca Mocanu, a triumfat în trei probe, 60 m garduri, 60 m plat, ștafeta 4x400 m plat, la naționalele de juniori III care au avut loc în weekend-ul trecut la Bacău. Însă cea mai mare performanță a sa din acest concurs a fost îmbunătățirea recordului național în proba de 60 m garduri. Pe 14 februarie, la Campionatul Municipal București, Mocanu a stabilit un nou record național, 8:68 secunde, acum, la Bacău, sportiva pregătită de profesorul Florinel Ilie a realizat un nou record al României la 60 m garduri, junioare III, 8:64 secunde. După ce a cucerit aurul la naționalele în sală de juniori II, cu timpul de 7:80 secunde, Andreea Bianca Mocanu a devenit campioană națională și la categoria sa de vârstă, junioare III. Timpul realizat de ea în proba de sprint, fiind nou record personal. Sportiva din Brăila a cucerit titlul național și în proba de ștafetă, 4x400 m plat, alături de alte trei atlete legitimate la CSM Onești. Mocanu a alergat în schimbul al treilea iar timpul realizat de această ștafetă a fost 4:14:95 minute.

“Suntem foarte mulțumiți de ceea ce am realizat până acum în sezonul de sală. Mocanu și-a îndeplinit toate obiectivele. Luni, 15 martie, am fost la ANAD pentru testul antidoping, în urma căruia se poate omologa recordul național la 60 m garduri. Acum sportivii vor intra într-o perioadă de refacere, una de tranziție, în vederea pregătirilor pentru sezonul în aer liber”, ne-a declarat profesorul Florinel Ilie.

La masculin, în proba de 60 m garduri, David Gheosu, de la grupa profesoarei Sica lazăr, a devenit vicecampion național. Calificat în finala de garduri, cu al doilea timp din serii, Cosmin Pitulice a lovit gardul al 4-lea, s-a dezechilibrat și nu a mai putut continua cursa. Dacă nu se întâmpla acest incident, atletul pregătit de profesoara Sica Lazăr urca pe podium. Tot în finala de 60 m garduri, Răzvan Ștefănescu, de la grupa profesoarei Luiza Gorciac, s-a clasat pe locul al cincilea.

Sportivii de la LPS Brăila au fost însoțiți la Bacău de profesorii Florinel Ilie, Luiza Gorciac, Nicu Roată. 

CSM Brăila a participat la naționalele de atletism pentru juniori III cu patru sportivi, toți fiind în primul an la această categorie de vârstă. Trei dintre ei și-au îndeplinit obiectivul, calificarea în finală. Robert Bălin, de la grupa profesoarei Anamaria Codreanu, s-a clasat pe locul al patrulea în finala probei de 60 m garduri, și tot la garduri, în concursul feminin, Safira Barbu și Bianca Bratosin au ocupat pozițiile a 6-a, respectiv a 7-a. Ștefania Coteș a fost cea de a patra reprezentantă a clubului brăilean.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro