Mergi la conţinutul principal

Anchetat de Poliţia de Frontieră, după ce a cumpărat “la negru” doi peşti

• Marian Stoica a fost anchetat şi trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni: deţinere de unelte de pescuit comercial, deţinere fără acte legale de peşte obţinut din pescuit şi deţinerea unei plase monofilament • anul trecut, Stoica a cumpărat mai multe plase de pescuit şi peşte şalău cu 1.000 de lei, însă a fost depistat de lucrătorii Poliţiei de Frontieră

 

Brăilean anchetat de Poliţia de Frontieră Brăila, după ce a cumpărat “la negru” doi peşti specia şalău şi mai multe plase de pescuit comercial, cu suma de 1.000 lei.

Astfel, zilele acestea, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în judecată pe Marian Stoica, 30 de ani, agent de securitate, cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni: deţinere de unelte de pescuit comercial, deţinere fără acte legale a peştelui obţinut din pescuit şi deţinere de plase de tip monofilament.

Potrivit anchetatorilor, în dimineaţa zilei de 18 martie 2016, Marian Stoica a plecat de acasă la trecerea bac Brăila - IMB, cu intenţia de a cumpăra peşte. A traversat Dunărea cu bacul, iar odată ajuns pe malul drept a căutat pescari de ocazie care să vândă peşte, însă nu a găsit. Dezamăgit, brăileanul a vrut să se întoarcă acasă cu mâna goală şi cu buzunarul plin, însă a dat cu ochii de doi braconieri, pe care nu-i cunoştea, dar care erau îmbrăcaţi cu haine specifice pescarilor. Procurorul de caz precizează:

“Inculpatul Stoica Marian i-a întrebat dacă au peşte de vânzare, iar aceştia i-au răspuns că nu au decât două exemplare, specia şalău, însă îi pot oferi, la un preţ bun, mai multe plase de pescuit, şi anume două plase de pescuit tip monofilament, o plasă de pescuit tip nailon în şase fire, două plase de pescuit tip nailon în patru fire şi o plasă de pescuit tip nailon în trei fire”.

Cei doi braconieri i-au cerut lui Stoica suma de 1.500 lei pentru cele şase plase de pescuit şi pentru cei doi şalăi care, amândoi, aveau o greutate de 2,6 kilograme. Brăileanul le-a spus că are la el doar 1.000 de lei, iar aceştia au fost de acord cu suma oferită. Străinii s-au făcut nevăzuţi preţ de câteva clipe, după care s-au întors cu doi saci de rafie voluminoşi, în care erau plaselede pescuit , şi cu o sacoşă de plastic, în care erau peştii răpitori.

Exista însă o problemă: Marian Stoica trebuia să traverseze sacii peste Dunăre. A văzut, la un moment dat, că, printre maşinile care aşteptau la rând ca să treacă Dunărea cu bacul, se afla şi o autoutilitară marca Fiat Ducato cu număr de Bulgaria, pe al cărui şofer îl cunoştea sub numele de “Paul”. Paul era din satul Titcov, localitate în care Stoica mai fusese deunăzi, ca să cumpere peşte.

La rândul său, Paul A. - care-l cunoştea pe Marian Stoica - a fost de acord să-i traverseze sacii de rafie şi sacoşa cu peşte peste Dunăre, fără să ştie cu exactitate ce se afla în interior. Ghinion! Fix la ora 10:15, o patrulă din cadrul Poliţiei de Frontieră Brăila, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe malul stâng al Dunării, a oprit pentru control la trecerea bac Brăila - Insula Mare a Brăilei autovehiculul Fiat Ducato condus de Paul A., găsind în portbagaj plasele de pescuit comercial şi sacoşa cu cele 2,6 kilograme peşte specia şalău.

Văzându-i pe poliţişti, Marian Stoica s-a panicat şi a părăsit zona. După câteva ore, însă, s-a prezentat la sediul Serviciului Poliţiei de Frontieră Brăila (SPF) şi le-a spus poliţiştilor că şalăul şi cele şase plase de pescuit îi aparţin.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor judecători. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro