Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ancheta germana in cazul accidentului de telecabina din Austria

Justitia germana a anuntat, miercuri, ca a declansat o ancheta pentru omucidere si ranire din imprudenta in cazul accidentului de telecabina produs la Solden, in Austria, soldat cu moartea a noua persoane, toate de nationalitate germana, relateaza AFP.
Parchetul din Munchen (Bavaria) a deschis o ancheta in cazul accidentului de la Solden, in legatura cu care s-a sesizat in primul rind Parchetul din Rottweil si cel din Constance (landul Baden-Wurttemberg, in sud-vest), a precizat procurorul general din Munchen, Rudiger Hodl.
Cei noua germani decedati luni - sase copii si trei adulti - erau originari din landurile Bavaria si Baden-Wurttemberg. Ei au murit in timp ce un bloc de beton, care cintarea 790 de kilograme, s-a desprins de elicopterul care il transporta, provocind prabusirea telecabinei.
Sase persoane spitalizate pentru rani grave sint, in prezent, in afara oricarui pericol.
Procurorul din Innsbruck (Tyrol, vestul Austriei), Rudolf Koll, a anuntat deja deschiderea unei anchete penale.
Pilotul, in virsta de 35 ani, avea la activ 850 de ore de zbor, dar avea licenta pentru transportul de materiale de numai o luna, a informat Roy Knaus, proprietarul companiei.
Un profesor de ski de nationalitate germana care a asistat la accident a afirmat ca elicopterul "a zburat toata dimineata chiar pe deasupra cablului de telecabina".
"Sa nu spuna nimeni ca elicopterul zbura la o altitudine de 200 sau 300 de metri", a continuat Marcel Knoch.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii