Mergi la conţinutul principal

Anchetă într-un dosar de furt de energie electrică, în care ar fi implicați și funcționari ai unor instituții de stat

Polițiștii din trei județe au făcut percheziții, luni dimineață, într-un dosar de furt de energie electrică. În cauză ar fi implicați și funcționari ai unor instituții de stat. Aceștia ar fi eliberat ilegal avize pentru spații industriale și rezidențiale și ar fi făcut lucrări de branșare. 

 

Polițiști anticorupție pun în executare luni zece mandate de percheziție domiciliară (cinci mandate la sediul unor societăți comerciale și alte cinci la domiciliile suspecților), precum și cinci mandate de aducere emise pe numele a doi suspecți funcționari publici și alte persoane.

În cauză se fac cercetări față de cei cinci suspecți, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, respectiv de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită, trafic de influență, furt de energie electrică, modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, favorizarea făptuitorului, omisiunea sesizării și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

 

Acuzațiile care le sunt aduse suspecților

Unul dintre suspecți, care avea mai multe spații industriale și rezidențiale, ar fi pus la dispoziție spații unde urmau a fi desfășurate activități puternic consumatoare de energie electrică, respectiv instalații clandestine de branșare la energie electrică. Aceste instalații ar fi fost executate și protejate de cei doi suspecți funcționari publici.

Un alt suspect căuta potențiali clienți care aveau nevoie de energie electrică de mare putere fără a fi contorizată, iar un altul se ocupa de obținerea avizelor necesare punerii în funcțiune a instalațiilor, modificării de putere și punerea în manoperă a branșamentelor, potrivit anchetatorilor.

Totodată, un suspect care este funcționar public, s-ar fi ocupat efectiv de realizarea branșamentelor clandestine și le-ar fi dat bani angajaților societății de distribuție cu putere de decizie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro