Mergi la conţinutul principal

Anchetă în cazul furtului de curent de la Comision Trade, firma afaceristului Florin Cîrligea

Poliția Municipiului Brăila, sub supravegherea procurorului, efectuează cercetări într-un dosar penal pentru infracțiunile de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice • este vorba despre un punct de lucru situat pe strada Poporului din municipiul Brăila, o echipă a furnizorului de electricitate Distribuție Energie Electrică România depistând, la începutul lunii august, o instalație improvizată care ocolea contorul • am solicitat date despre acest caz la Poliția Brăila, în baza notei de constatare de la Electrica, la sfârșitul lunii august, însă atunci nu ajunsese vreo reclamație, aceasta fiind înregistrată ulterior • zilele trecute, am fost informați că se fac cercetări într-un dosar penal cu privire la furtul de curent

 

Poliția face cercetări în cazul unui dosar penal privind furtul de curent, prin  racordarea directă la rețea electrică și pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, în cazul unei firme la care Electrica a constatat probleme. După cum v-am informat, problemele au fost constatate la Comision Trade, firma afaceristului Florin Cîrligea, la un punct de lucru situat pe strada Poporului din municipiul Brăila. O echipă a furnizorului de electricitate Distribuție Energie Electrică România a găsit, la începutul lunii august, o instalație improvizată care ocolea contorul, energia electrică nefiind astfel înregistrată și facturată.

Am solicitat date despre acest caz la Poliția Brăila, în baza notei de constatare de la Electrica, la sfârșitul lunii august, însă atunci nu ajunsese vreo reclamație, aceasta fiind înregistrată ulterior. Zilele trecute, am fost informați că se fac cercetări într-un dosar penal cu privire la furtul de curent. “La data de 30 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost sesizat prin plângere cu privire la faptul că angajați ai unei firme au sesizat că, în perioada 17 iulie – 4 august, la o locație din municipiu ar fi fost sustras curent electric prin intermediul unei instalații improvizate, aducând societății un prejudiciu de 1.729 lei. Poliția Municipiului Brăila, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”, se arată în răspunsul transmis de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Potrivit datelor transmise de furnizorul Distribuție Energie Electrică România (DEER), o echipă de control a făcut o verificare la fața locului, mai exact pe strada Poporului, nr. 1, în data de 4 august, constatând, după cum se menționează în procesul verbal, căs-a găsit racordat improvizat, ocolind grupul de măsură, un cablu de cupru (...) ce alimenta un modul metalic al SC Comision Trade SRL, la momentul verificării pe circuitul monofazat alimentat improvizat, energia electrică consumată nefiind înregistrată și facturată”.

Contactat de un reporter ”Obiectiv”, la sfârșitul lunii august, Florin Cîrligea, care are afaceri cu benzinării dar și în domeniul transporturilor navale, ne-a declarat că firma sa, Comision Trade, nu are nicio culpă în această speță și că vina i-ar aparține unei societăți specializate în instalații electrice, care ar fi făcut greșit o conexiune și care ulterior și-ar fi recunoscut vina. ”Noi avem un magazin la acea adresă, pe care l-am mutat provizoriu într-un container metalic. Pentru branșarea containerului respectiv la curent am făcut contract cu o firmă specializată, autorizată ANRE. Dacă lucrarea lor nu a fost conformă, nu e vina noastră. S-a stabilit că prejudiciul cauzat pentru curentul necontorizat a fost de 1.700 lei. Am achitat această sumă și urmează să o recuperăm de la firma care a făcut lucrarea și care a recunoscut că a fost o greșeală de execuție”, ne-a declarat Cîrligea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro