Mergi la conţinutul principal

Anamaria Ioniţă, triplă vicecampioană naţională de senioare

• brăileanca a cucerit argintul la 100 şi 400 m garduri şi la 200 m plat, iar la 400 plat a obţinut bronzul • Iulia Banaga şi-a trecut în cont aurul la tineret şi bronzul la senioare, la 400 m garduri • Banaga a mai bifat un loc trei la 100 m garduri tineret

 

Şapte medalii, cinci la senioare şi două la tineret au obţinut cele două atlete brăilene, Anamaria Ioniţă şi Iulia Banaga la Campionatul Naţional de atletism în aer liber care a avut loc în weekend-ul trecut la Piteşti. Ambele atlete din Brăila au urcat pe podium în toate probele la care au luat startul.

Vinerea trecută, în prima zi a naţionalelor, Anamaria Ioniţă, sportivă cu dublă legitimare CSM Brăila – CSU Piteşti, a devenit vicecampioană naţională de senioare la 100 m garduri, cu un nou record personal, 13.57 secunde. În aceeaşi zi, brăileanca s-a clasat pe locul al treilea, de asemenea, tot cu un nou record personal, 53.97 secunde, la 400 m plat. La aceeaşi competiţie, Iulia Banaga, junioară I în primul an, a obţinut medalia de bronz la 100 m garduri tineret. Sportiva cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Oneşti, pregătită de profesorul Nicolae Iorga, cu un nou record personal, 14.14 secunde, a fost la doar o sutime de locul al doilea la această categorie de vârstă.

Sâmbătă, Anamaria Ioniţă s-a clasat pe locul al doilea atât la 400 m garduri, când a oprit acele cronometrului după 59.05 secunde, cât şi la 200 m plat, cu timpul de 23.92 secunde.

Sunt foarte mulţumită de ceea ce am realizat la acest campionat naţional în aer liber. În toate probele am realizat noi recorduri personale. De opt ani nu am mai alergat aşa de bine la 400 m garduri, probă în care puteam cuceri aurul, dar am ratat un gard la jumătatea cursei şi am pierdut timp preţios. Dacă mai aveam 10 m câştigam finala, dar şi aşa pot spune că rezultatele mele au fost excelente”, a declarat Anamaria Ioniţă. Sportiva a revenit sâmbătă seara la Brăila urmând ca, joi, să plece spre Bucureşti şi să se alăture lotului naţional al României care va particip la Balcaniada de seniori din Serbia. “Mergem la Balcaniadă să ne calificăm cu ştafeta 4X400 m plat la Campionatul Mondial. În funcţie de ceea ce se va dori acolo este posibil să concurez şi în alte probe”, a mai adăugat Anamaria Ioniţă.

Conform aşteptărilor, sâmbăta trecută, Iulia Banaga a cucerit aurul la tineret şi bronzul la senioare în proba de 400 m garduri. După această competiţie atleta şi antrenorul Nicolae Iorga au revenit la Poiana Braşov pentru a se pregăti în vederea Campionatului European.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro