Mergi la conţinutul principal

Anamaria Ioniţă a primit titlul de “Maestru al sportului”

• atleta a primit această distincţie duminica trecută la Bucureşti ca o încununare a rezultatelor deosebite obţinute în cariera sa

 

În afară de medalia de bronz pe care a cucerit-o în proba de 60 m garduri, la campionatul naţional de atletism indoor 2018,  atleta Anamaria Ioniţă a mai avut parte şi de o surpriză plăcută pe care i-a făcut-o Federaţia Română de Atletism care i-a acordat brăilencei titlul de Maestru al sportului. O recompensă pentru rezultatele deosebite pe care atleta cu dublă legitimare, CSM Brăila - CSU Piteşti le-a obţinut în cariera sa de sportivă. Iar Anamaria Ioniţă nu şi-a spus ultimul cuvânt în atletismul românesc.

“Sunt fericită că am primit această distincţie ca sportivă. În cariera mea am fost întotdeuna dispusă să fac eforturi pentru clubul la care am fost legitimată şi pentru România. Iar rezultatele obţinute vin în sprijinul acestei afirmaţii. Mi-am îndeplinit şi visul oricărui sportiv de performanţă, acela de a participa la Jocurile Olimpice. Sper, ca pe viitor, să-mi îmbogăţesc palmaresul şi cu alte rezultate, atât ca sportivă dar şi ca antrenoare”, ne-a declarat Anamaria Ioniţă.

Pe plan naţional Anamaria Ioniţă este multiplă campioană, medaliată atât în probele individuale dar şi în competiţiile de probe combinate, iar în plan internaţional este campioană Balcanică şi multiplu medaliată la această competiţie la senioare. Sportiva este medaliată cu bronz în proba de ştafetă 4X400 m plat, la Campionatul Mondial de atletism de la Portland. Ioniţă împreună cu Adelina Pastor, Sanda Belgyan şi Andrea Mikloş, s-a clasat pe locul al optulea în finala Campionatului European de la Amsterdam în proba de ştafetă şi a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2016.

O altă performanţă notabilă a atletei din Brăila îl reprezintă locul întâi obţinut în 2009 cu ştafeta 4x400 m la Campionatele Europene pe echipe de la Leiria (Portugalia).

În prezent pe lângă activitatea sa ca sportivă Anamaria Ioniţă are o grupă de copii pe care o pregăteşte la CSM Brăila dar este şi preparator fizic la clubul de baschet Cuza Sport Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro