Mergi la conţinutul principal

Anamaria Ioniţă, bronz la 60 m garduri seniori

• în aceeaşi probă Iulia Banaga a devenit vicecampioană naţională la tineret • Banaga şi Alexandru Iconaru pleacă, vineri, la Balcaniada de juniori de la Sofia

 

La etapa finală a Campionatului Naţional de atletism indoor pentru seniori şi tineret care a avut loc în weekend-ul trecut, în sala din cadrul Complexului “Lia Manoliu”, două atlete brăilene, Anamaria Ioniţă şi Iulia Banaga au urcat pe podium. După doar trei săptămâni de antrenament şi cu uşoare probleme de sănătate, Anamaria Ioniţă a cucerit medalia de bronz la 60 m garduri, seniori. Atleta cu dublă legitimare CSM Brăila – CSU Piteşti a alergat această distanţă în 8.55 secunde, cu doar o sutime de secundă faţă de locul al doilea cucerit de

Diana Ioana Volf, cea care a devenit campioană naţională de tineret U23. În seriile preliminare Anamaria Ioniţă a avut al doilea timp, cu 8.61 secunde.

“M-am pregătit trei săptămâni pentru acest concurs iar timpul pe care îl scoteam mă îndreptăţea să sper la un loc pe podium, ceea ce s-a şi întâmplat. Am avut ceva probleme medicale dar am reuşit să obţin o medalie în sezonul de sală. Acum mă voi pregăti pentru finalele de probe combinate, tot din sezonul indoor şi apoi mă voi antrena pentru sezonul de vară”, ne-a declarat Anamaria Ioniţă.

Iulia Banaga a participat la 60 m garduri şi s-a clasat pe locul al patrulea la senioare, iar la tineret a oţinut medalia de argint. Brăileanca pregătită de profesorul Nicolae Iorga şi-a egalat cel mai bun timp al ei în această probă, 8.57 secunde.

La această competiţie de la Bucureşti Ioniţă a mai concurat şi în proba de 4x400 m cu ştafeta de la CSU Piteşti unde a ocupat locul al cincilea, iar Banaga a mai luat startul şi la 400 m plat, probă pe care a încheiat-o pe locul al şaselea la tineret, U23.

Vineri, Iulia Banaga şi Alexandru Iconaru, ambii cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti, împreună cu profesorul Nicolae Iorga vor pleca la Sofia pentru a participa la Balcaniada de atletism rezervată juniorilor I.

“Banaga şi-a egalat cel mai bun timp al ei în proba de garduri şi este în creştere de formă. La ediţia trecută a Balcaniadei a trecut a şasea linia de sosire, acum sperăm într-o clasare mai bună”, a punctat profesorul Nicolae Iorga.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro