Mergi la conţinutul principal

Anamaria Ioniţă şi Robert Jitaru - sportivii anului

Vinerea trecută, conducerea Clubului Sportiv Municipal şi-a premiat sportivii şi antrenorii de la toate secţiile de performanţă. Şi, cum era de altfel normal să se întâmple la un club care se respectă, au fost desemnaţi şi sportivii anului 2014, aceştia fiind atleta Anamaria Ioniţă, la feminin şi Robert Jitaru, la masculin. Antrenorul anului a fost declarat George Perţea, tehnicianul sub bagheta căruia doi boxeri din judeţul Brăila au obţinut medalii la Campionatul European de box, Valentin Grama, de la CSO Ianca în 2006, şi Robert Jitaru, de la CSM Brăila în 2014.
"La fiecare sfârşit de an căutăm să facem un gest prin care să mulţumim antrenorilor şi sportivilor pentru realizările lor, un gest mai mult simbolic, pentru moralul lor.Vreau să le mulţumesc pe această cale şi părinţilor pentru că fără sprijinul lor aceste rezultate din 2014 nu ar fi fost posibile", a declarat Marian Neta, directorul CSM Brăila, cel care a organizat această acţiune, împreună cu Angela Condurache, contabila clubului, şi secretara Rodica Botea.

Atleta Anamaria Ioniţă se pregăteşte la Piteşti şi nu a putut onora cu prezenţa frumoasa festivitate organizată de clubul brăilean. Medaliata cu argint la Balcaniadă şi titulară în lotul României care a promovat în Liga I la Cupa Europei la probe combinate a declarat telefonic: "A fost un an foarte bun pentru mine şi mulţumesc conducerii CSM Brăila pentru sprijinul acordat. Mă pregătesc la Piteşti pentru sezonul indoor care va debuta pe 17 ianuarie 2015 şi în care, pe plan internaţional, am două concursuri de obiectiv, Cupa Europei la probe combinate, unde avem drept obiectiv menţinerea în Liga I, şi Campionatul European pe echipe, competiţie la care România îşi doreşte calificarea în Superligă".
A mai fost premiată şi Sabina Jataru, dublă medaliată cu argint la copii 3, atât în sezonul indoor cât şi în cel în aer liber. Antrenoarele Irina Roată şi Anamaria Codreanu au primit diplome şi cadouri.

Boxerii Jitaru şi Piţa au obţinut medalii internaţionale

Secţia de box a avut rezultate foarte bune pe plan internaţional în 2014 astfel că sportivul anului la masculin a fost desemnat medaliatul cu bronz de la europenele de tineret, Robert Jitaru. Locul al doilea în acest top a fost ocupat de Marian Piţa, câştigătorul Centurii de aur la categoria 69 kg, iar pe poziţia a treia s-a situat Marian Vişan. Au fost însă premiaţi toţi ceilalţi boxeri de la grupa de performanţă care au urcat pe podium în acest an.
Au fost premiaţi apoi antrenorii Gigi Moise, Costică Dafinoiu, Cristian Bălan şi voluntarii Georgiu Jipa şi Constantin Ciochină.
După festivitatea de premiere boxerii, antrenorii şi arbitrii de box care şi-au luat în acest an atestatele au participat la "pomana porcului". Şi nu a fost un singur porc sacrificat, ci trei, acţiunea fiind organizată, ca în fiecare an, de antrenorul George Perţea.
"După un an de muncă merită şi copii să se bucure de puţină relaxare. Sunt oameni care iubesc boxul şi care an de an ne fac astfel de cadouri. Acum sărbătorim, de pe 5 ianuarie trecem din nou la treabă, ne aşteaptă un an cu multe obiective importante", a declarat George Perţea.
Aflat în centrul atenţiei, Robert Jitaru, medaliatul cu bronz de la europene, a spus cu acest prilej: "Este o senzaţie unică să fii pe podium la o competiţie continentală, însă în spatele acestui rezultat este multă muncă. Am făcut un prim pas important acum vreau titlul european dar visul meu rămâne medalia olimpică".

Gabriel Comănescu şi Andrei Popa medaliaţi pe plan intern şi internaţional la dirt track

Pentru al patrulea an consecutiv, Gabriel Comanescu a obţinut medalia de aur în campionatul intern al juniorilor. Anul acesta, Comanescu a reuşit să-şi adjudece locul întâi şi pe plan internaţional. O evoluţie foarte bună a avut-o si mezinul lotului brailean de dirt track, Andrei Popa, care şi-a trecut în cont două medalii, argintul naţional şi bronzul internaţional la juniori. La seniori, CSM Brăila a obţinut o medalie de argint şi una de bronz, beneficiarii lor fiind Alexandru Toma şi respectiv Fănica Popa.

Secţia de kaiac canoe - 15 medalii

Sezonul competiţional recent încheiat a fost unul bun pentru secţia de kaiac canoe de la CSM Brăila. Cu toate ca bugetul alocat a fost la jumatatea celui din 2013, s-au obţinut 15 medalii, 11 dintre ele la Campionatele Naţionale şi 4 la Criteriul speranţelor olimpice. A fost anul în care CSM Brăila şi-a trecut în cont şi o medalie de bronz la seniori, realizatorii acestei performanţe fiind Alexandru Gheorghe Stoian, Mihai Pârvu, Mihai Ivanov şi Alexandru Boţoroga. Conform rezultatelor obţinute, sportivul anului la secţia de kaiac canoe a fost Alexandru Gheorghe Stoian.
Antrenoarea emerită Florentina Ion şi antrenorul emerit Ionel Baciu au fost premiaţi, precum şi voluntarii Marin Blându şi Gheorghe Constatinov.
Şi secţia de judo, coordonată de antrenoarea Carmen Constantin, a avut rezultate notabile, astfel că sportivii fruntaşi Andreea Marinescu, Teodora Naidin, Cătălina Varvaruc dar şi ceilalţi au primit diplome şi cadori din parte conducerii CSM Brăila.
Gabriela Şerbănescu a fost desemnată sportiva numărul unu a secţiei de ciclism şi a celei de duatlon, la care antrenor este Eugen Simion, de la înot au fost premiaţi Dragoş Pungă şi Andrei Bacalu, elevii ai lui Cătălin Nistor, iar de la volei toate sportivele pregătite de profesoara Roxana Oancea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro