Mergi la conţinutul principal

Analize medicale după respiraţie

O companie din Tokyo a pus la punct un prototip de dispozitiv care poate detecta bolile după mirosul respiraţiei şi care va permite pe viitor ca diagnosticele să fie realizate mai repede şi mai simplu, relatează Agerpres.
Prototipul, conceput de compania de produse de cuarţ Nihon Dempa Kogyo (NDK) în colaborare cu Universitatea din Kitakyushu, a reuşit să identifice cu succes ciroza hepatică prin detectarea amoniacului prezent în mirosul celor care suferă de această boală, potrivit ziarului Nikkei.
Sistemul foloseşte oscilatoare electronice de cuarţ ai căror electrozi sunt acoperiţi cu membrane speciale. Fiind expuse la gazele emanate de respiraţia umană şi ulterior la o probă de aer, oscilatoarele reacţionează indicând dacă substanţa respectivă este sau nu prezentă în respiraţia individului.
Potrivit NDK, spre deosebire de alte metode bazate pe semiconductori sau sisteme micro-electromecanice pentru a detecta emanaţiile de gaze dintr-o respiraţie, avantajul acestui sistem de cristale de cuarţ este că sensibilitatea lor este mult mai mare.
Având în vedere că prototipul actual necesită un proces de circa 20 de minute pentru a colecta mirosul respiraţiei prin intermediul unei măşti şi că apoi trebuie redusă umiditatea mostrei, NDK vrea să se alieze cu un fabricant de echipamente medicale pentru a ameliora sistemul, în special membranele.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro