Mergi la conţinutul principal

ANAF taie în carne vie!

Zeci de firme depistate în abatere şi amenzi cu nemiluita, în doar două săptămâni de controale ale inspectorilor antifraudă la Brăila. În perioada 15 - 29 martie, "inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă (DRA) Constanţa au efectuat verificări specifice la 30 de operatori economici din judeţul Brăila, care desfăşoară activităţi comerciale în domenii precum alimentaţie publică sau comerţ cu produse alimentare/nealimentare", se arată în raportul de activitate al instituţiei. Cu ce rezultate s-au finalizat aceste controale? Potrivit DRA Constanţa au fost constatate contravenţii pentru care s-a dispus sancţionarea cu 50 de amenzi în valoare totală de 184.300 lei (1,8 miliarde de lei vechi). Raportat la numărul total de operatori verificaţi, se poate trage concluzia că au existat cazuri în care o firmă găsită în neregulă a fost amendată de mai multe ori, evident pentru abateri diferite. "Pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, inspectorii din cadrul DRA Constanţa au dispus suspendarea pentru o lună a activităţii comerciale la şapte firme", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), Alexandru Cristea.
De precizat că inspectorii au ales să facă verificări în mai multe zone cu vad comercial, precum zona complexului comercial de la ieşire din oraş spre Râmnicu Sărat, Piaţa Concordia, Piaţa Săracă, precum şi în baruri şi restaurante, inclusiv din zona centrului istoric. Surse din cadrul ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală) ne-au explicat că regula constituirii echipelor de control este una simplă şi eficientă: inspectorii antifraudă sunt nominalizaţi să facă parte din echipe de control în cu totul alte judeţe decât cele de reşedinţă.
La nivel naţional, în aceeaşi perioadă de raportare, pentru sancţionarea abaterilor constatate inspectorii au dispus 778 amenzi contravenţionale totale de 3,8 milioane lei, confiscări în valoare de 550.000 lei şi suspendarea activităţii a 174 puncte de lucru.
Reamintim că din 1 martie 2015 a intrat în vigoare procedura care permite sigilarea punctului de lucru pe întreaga perioadă a suspendării, dispusă în cazul în care inspectorii DGAF constată încălcarea următoarelor obligaţii legale: dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, achiziţionate doar de la distribuitori autorizaţi sau unităţi acreditate; utilizarea acestor aparate; emiterea bonului fiscal şi cu o valoare care corespunde realităţii; întocmirea de documente justificative pentru sumele de bani introduse/extrase în/din sertarul casei de marcat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro