Mergi la conţinutul principal

Amenzi record date de inspectorii ITM în luna august: aproape 300.000 de lei

* într-o singură lună, inspectorii de muncă brăileni au verificat 154 de firme și au dat amenzi de sute de mii de lei * 14 persoane au fost depistate că desfășurau muncă nedeclarată (la negru)

 

Zeci de angajatori verificați și amenzi de sute de mii de lei aplicate, în luna august a.c, de inspectorii de muncă brăileni.

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în luna august 2022, inspectorii de muncă au desfășurat controale la un număr de 154 de angajatori din municipiu și județ (79 în domeniul relațiilor de muncă și 75 în domeniul securității și sănătății în muncă) în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 292.600 de lei. Din totalul amenzilor aplicate angajatorilor, 280.600 lei au vizat nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și 12.000 lei în domeniul securității și sănătății în muncă.

"La un număr de trei angajatori au fost depistate 14 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 240.000 lei. Cele 14 persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă și prestau activități în domeniul construcțiilor", a precizat, într-un comunicat, inspectorul șef al ITM Brăila.

Cele mai multe deficiențe constatate au vizat: primirea la muncă a unei persoane fără a avea forme legale de încadrare;  netransmiterea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității; nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; neevidențierea timpului de muncă efectuat de salariați; neutilizarea echipamentului individual de protecție; neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securității și sănătății pentru toți lucrătorii; angajatorul nu a desemnat un lucrător care să aplice măsurile de prim ajutor; semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare.

Pentru deficiențele constatate, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro