Mergi la conţinutul principal

Amenzi record aplicate de inspectorii ITM Brăila în luna martie

* potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în luna martie au fost verificați peste 200 de angajatori, iar amenzile au depășit suma de 800.000 de lei * sancțiunile au vizat nerespectarea prevederilor legale atât în domeniul relațiilor de muncă (RM), cât și în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM)

 

Bilanț al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) în luna martie: 217 angajatori verificați și sancțiuni de 811.100 lei aplicate celor care nu au respectat legea.

Acțiunile privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și subdeclarată au constituit, în luna martie, principalul obiectiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, în domeniul relațiilor de muncă. Au fost depistate 35 persoane care desfășurau muncă nedeclarată și subdeclarată, la un număr de 9 angajatori. Ca urmare, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 646.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Neconformități constatate pe teren de către inspectorii de muncă, atât în domeniul relațiilor de muncă (RM), cât și în domeniul sănătății și securității în muncă (SSM): primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă; angajatorul nu ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru; nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte; angajatorul nu a respectat dispozițiile privind garantarea în plată a salariului de bază minim brut pe țară; acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit și evidențiat în statele de plată a salariilor și în declarația lunară privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităților fiscale; angajatorul nu a adus la cunoștința lucrătorilor măsurile din planul de prevenire și protecție; angajatorul nu a atașat la fișele individuale de instructaj SSM și copiile ultimelor fișe de aptitudine medicală; angajatorul nu a luat toate măsurile în vederea autorizării; angajatorul nu a dotat punctul de lucru cu trusă medicală de prim ajutor.

Pentru deficiențele constatate, a fost dispusă luarea unor măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

„În controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit, în permanență, conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor asupra importanței și necesității respectării legislației în domeniile de competență, a mai precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro