Mergi la conţinutul principal

Amenzi mari pentru spărgătorii de semințe și nesimțiții care aruncă aiurea gunoiul

* 12 persoane au fost depistate și sancționate cu amenzi în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, pentru că aruncau la voia întâmplării gunoi în spațiul public ori spargeau semințe și aruncau cojile pe jos în Parcul Monument

 

 

Polițiștii locali au început în forță luna iulie. Au făcut controale și au dat amenzi de ordinul a zeci de mii de lei. Astfel, în perioada 2-9 iulie, oamenii legii au participat la peste 60 de acțiuni, în colaborare cu mai multe structuri teritoriale, care s-au finalizat cu 138 sancțiuni contravenționale în valoare de 56.340 lei. Printre cei amendați  s-au regăsit și spargătorii de semințe certați cu bunul simț, dar și câțiva brăileni surprinși în timp ce aruncau, la voia întâmplării, moloz și gunoi menajer, în municipiu. Este vorba despre 12 persoane depistate și sancționate cu aproape 10.000 de lei, conform H.C.L.M. Brăila nr.5/2003.

Potrivit Poliției Locale, trei dintre cei amendați erau căruțași cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani, care transportau și depozitau pe domeniul public în locuri neamenajate gunoi menajer și plăci de azbociment. În aceste cazuri, oamenii legii i-au sancționat cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

La capitolul spartul semințelor, polițiștii au aplicat 6 amenzi, în valoare totală de 4.500 de lei. Cei șase amendați, tineri certați cu bunul simț, dar și vârstnici -  au vârste cuprinse între 16 și 65 de ani - au fost surprinși în Parcul Monument în timp ce consumau semințe de floarea soarelui și aruncau cojile pe jos.La bani mărunți au fost luați și fumătorii prinși cu țigara în mână, în spații publice închise, precum  locuri de joacă, mijloace de trasport în comun, sau unități sanitare și de învățământ, fapte ce se pedepsesc conform Legii nr.349/2002 Modificată de Legea nr.15/2016.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro