Mergi la conţinutul principal

Fără tutun și alcool vândute minorilor. Amenzi mai mari și activitate întreruptă

* s-au făcut modificări legislative și s-au stabilit noi sancțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun și de alcool * nerespectarea interdicției de a vinde tutun tinerilor sub 18 ani se sancționează cu amendă de 10.000 lei și cu suspendarea activității societății * poate fi dispusă măsura suspendării activității localului public pentru servirea cu băuturi alcoolice a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor

 

Modificări legislative importante și noi sancțiuni pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun și alcool. Firmele care vând astfel de produse minorilor riscă să aibă activitatea întreruptă.

După cum se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în Monitorul Oficial al României, nr. 281 din 23 martie, a fost publicată Legea nr. 64 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum și modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun se modifică și se completează, după cum urmează:

Nerespectarea interdicției de a vinde produse din tutun tinerilor cu vârsta sub 18 ani se sancționează cu amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere. Săvârșirea unei noi contravenții la această lege se sancționează cu amenda contravențională de 20.000 lei și cu sancțiunea complementară de închidere a unității”, se arată în comunicatul transmis de polițiști.

Totodată, poate fi dispusă măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile pentru servirea cu băuturi alcoolice, în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate, precum și a minorilor.  Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către reprezentanți ai Poliției Locale sau ai Ministerului Afacerilor Interne.

În plus, Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice se modifică la articolul 3 și va avea următorul cuprins: în cazul săvârșirii contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 7), 20), 22) și 23) din același act normativ, se dispune și măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile.

În conformitate cu aceste modificări legislative, polițiștii cu atribuții din cadrul Insectoratului de Poliție Județean Brăila desfășoară activități pe raza județului în vederea verificării modului de respectare a prevederilor legale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro