Mergi la conţinutul principal

Amenzi duble pentru consumatorii de semințe de bostan

* din trei spărgători de semințe prinși în ultima perioadă, doi preferau ”bomboanele agricole” de bostan, iar unul pe cele de floarea soarelui * primii doi au primit sancțiuni de câte 1.000 lei, celalalt de 500 lei * un anumit detaliu a făcut diferența

 

 

 

 

Poliția Locală Brăila continuă să îi amendeze pe cei prinși consumând semințe pe domeniul public și aruncând cojile pe jos. Nu se întâmplă atât de des pe cât ar trebui pentru o combatere eficientă a fenomenului, dar din când în când se mai aplică astfel de sancțiuni. În ultima perioadă, au fost amendați trei brăileni pe această speță, după cum reiese dintr-un comunicat de presă al Poliției Locale. Doi dintre aceștia au primit amenzi de câte 1.000 de lei, iar unul a fost sancționat cu 500 de lei. Se poate remarca din comunicatul de presă că cei amendați mai drastic consumau semințe de bostan, în timp ce al treilea contravenient, cel cu sancțiunea de 500 de lei, spărgea semințe de floarea soarelui. ”Pentru comercializarea şi consumul seminţelor pe străzi sau în alte locuri publice, au fost depistate şi sancţionate contravențional trei persoane, cu amenzi în valoare de 2.500 lei. Exemplificăm: G. I.-Ș.,  în vârstă de 18 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe Aleea Lebedei, în parcul de joacă, consumând seminţe de bostan şi aruncând cojile pe jos; B. M., în vârstă de 26 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat pe str.Fața Portului, în dreptul Căpităniei, consumând seminţe de bostan şi aruncând cojile pe jos; F. I.-D., în vârstă de 16 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 500 lei – fiind depistat în Parcul Monument, pe Aleea principală, în dreptul Orășelului Copiilor, consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos”, precizează Poliția Locală. Am solicitat o explicație de la instituția în cauză, pentru a ne lămuri de ce amenzile pentru cojile de semințe de bostan sunt mai mari decât cele pentru cojile de semințe de floarea soarelui. Să fie de vină faptul că bostanul are semințele mai mari?! Nu, explicația primită ține de un detaliu aflat în textul comunicatului de presă: cel amendat pentru semințele de floarea soarelui are 16 ani, deci este minor, astfel că a primit o sancțiune la jumătate față de ceilalți doi, care au depășit vârsta majoratului!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro