Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de sute de milioane pentru constructii fara autorizatii

Primaria a inceput, in sfirsit, sa ii arda la buzunare si pe marii agenti economici, pentru nerespectarea legilor in vigoare in privinta constructiilor. Ieri, societatea "Lemi Star" Com SRL, producatoarea lactatelor "Paco", a primit nu mai putin de 10.000 de lei (100 milioane de lei vechi) amenda pentru o constructie din curtea unitatii, efectuata fara autorizatie. Inspectorii din cadrul Corpului de control al Primariei au actionat in urma unei sesizari, potrivit careia, "In curtea unitatii in care se produc lactatele "Paco", de pe Bulevardul Dorobanti colt cu str. Eremia Grigorescu (Garii), se lucreaza la o constructie, in nici un caz provizorie". Ajungind la locul indicat, inspectorii au descoperit ca, intr-adevar, se lucreaza la o constructie tip hala, de citeva saptamini deja. Directorul general al societatii, Mihai Petrea, le-a explicat inspectorilor ca detine numai un certificat de urbanism si ca spera ca, in urmatoarele doua saptamini cel tirziu, sa scoata si autorizatia de constructie: "Am certificat de urbanism, am toate documentele. Sper ca in doua saptamini sa am autorizatia de constructie. Facem o extindere a fabricii, un depozit frigorific cu panouri tip sandvici. Chiar am vorbit cu doamna Vasioiu pe tema asta si o sa facem actele in continuare. Luni depun actele. D-voastra pe cine anuntati? Aaa, pe domnul primar.....O sa il rugam pe domnul primar sa nu ne amendeze", a mai adaugat, zimbind, directorul. Acesta a mai precizat ca firma pe care o reprezinta este implicata in programul guvernamental "Lapte - Corn" si ca are nevoie de acea hala pentru a depozita alimentele destinate consumului copiilor, acesta fiind motivul pentru care a decis sa inceapa constructia mai devreme, fara autorizatie. Inspectorii i-au explicat ca, in urma verificarii lor, s-ar putea trezi cu o amenda, lucru la care acesta nu a obiectat. Intrebata despre implicarea ei in acest caz, viceprimarul Daniela Vasioiu ne-a declarat ca, intr-adevar, a fost contactata de tatal patronilor de la "Lemi Star", si a fost rugata sa se intereseze ce se intimpla cu cererea privind emiterea certificatului de urbanism inaintata pe data de 4 septembrie la Primarie. "Tot ce a facut omul a fost sa ma roage sa vad in ce stadiu este dosarul, daca a fost semnat sau nu, ca sa stie ce face mai departe. Eu m-am interesat si am aflat ca ajunsese ultima data la semnat la domnul primar si apoi nu mai stiu ce s-a intimplat cu el. Nu stiam ca s-au apucat deja de construit, la fel cum nu stiu daca li s-a emis certificat de urbanism sau nu, sau ce au facut mai departe. Asta a fost toata povestea. Procesarea documentelor dureaza in general 30 de zile, iar daca unii decid sa riste si sa se apuce de construit, apoi sa intre in legalitate si sa plateasca amenzi, e alegerea lor".
In ceea ce o priveste, directorul Directiei de Indrumare si Control a Primariei, Elena Prundea, a explicat ca si marii agenti economici ar trebui sa se obisnuiasca cu tipul acesta de amenzi, cu atit mai mult cu cit detin resursele pentru a face rost de toate autorizatiile necesare in timp util. Aceasta a dat exemplu si una dintre firmele omului de faceri Mircea Andreev, SC "Autoland", situata in Bariera Calarasilor, care a primit recent tot o amenda de 100 de milioane, din acelasi motiv: lipsa autorizatiei de constructie.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii