• luni și marți, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ, pentru a preveni faptele antisociale • la data de 12 martie, la structurile de poliție au fost semnalate 10 posibile infracțiuni, aproximativ 60% dintre acestea fiind sesizări din oficiu, iar la data de 11 martie au fost 21 de posibile infracțiuni • în cele două zile, polițiștii au legitimat zeci de persoane și au aplicat 292 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 80.000 lei • mai mulți șoferi, 16 la număr, care circulau după propriile legi, au rămas fără permis
Fenomenul infracțional, ținut sub control de polițiștii din cadrul inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila. În primele două zile ale săptămânii, oamenii legii au acționat pentru prevenirea faptelor cu violență și altor infracțiuni, iar șoferii aflați în trafic au fost trași ”pe dreapta”, pentru control, iar unii au devenit pietoni.
Luni și marți, la structurile de poliție au fost semnalate 31 posibile infracțiuni, aproximativ 60% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Polițiștii au legitimat zeci de persoane și au aplicat aproape 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 80.000 lei.
Potrivit datelor transmise de la IPJ Brăila , luni, 11 martie, polițiștii au organizat 17 acțiuni și au intervenit la 36 de evenimente, dintre care 27 au fost sesizate de cetățeni prin apel de urgență 112. La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 21 de posibile infracțiuni, aproximativ 24% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. ”Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 172 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 46.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și au ridicat 4 certificate de înmatriculare”, au transmis polițiștii.
La data de 12 martie, în cele 24 de ore, polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 11 acțiuni și au intervenit la 24 de evenimente. ”Au fost semnalate 10 posibile infracțiuni, aproximativ 60% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 36.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 9 permise de conducere și au ridicat 3 certificate de înmatriculare”, au precizat polițiștii.
Tot marți, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate. La data de 12 martie, în intervalul orar 06:30 - 07:30 cât și pe timp de noapte în intervalul 22:00 - 01:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au desfășurat o acțiune pentru prevenirea infracțiunilor stradale, pentru verificarea în trafic a autovehiculelor și depistarea persoanelor ce conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise.
În acest context au fost legitimate 31 de persoane, controlate 27 de vehicule și testați șoferii cu aparatele din dotare. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale. Oamenii legii atrag atenția șoferilor să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!
Acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar și delicvenței juvenile
Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila context în care, polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca, Făurei și Însurăței au acționat luni, în intervalul orar 07:30 - 11:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare. Totul în scopul de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.
”Polițiștii au verificat 18 unități de învățământ, au legitimat 58 de persoane și au controlat microbuzele de transport școlar. De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, dar și verificarea responsabililor unităților de alimentație publică din zona unităților de învățământ. Agenții de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 16 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale”, au mai spus polițiștii.