Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 60.000 lei date de Poliţia Locală în perioada Sărbătorilor

• agenţii de la Poliţia Locală au amendat mai multe persoane fizice şi persoane juridice, după ce în urma acţiunilor de control specifice au identificat nereguli

 

Chiar dacă Sărbătorile de iarnă sunt, probabil, cele mai frumoase de peste an, iar trendul în rândul brăilenilor este “să fii mai bun”, poliţiştii locali nu au iertat persoanele care au încălcat legea şi au aplicat sancţiuni. În perioada 17 decembrie 2019 - 7 ianuarie 2020, Poliţia Locală Brăila a constatat şi aplicat un număr de 158 de amenzi în valoare totală de 60.291 lei, în urma acţiunilor specifice desfăşurate.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi legale în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, 87 la număr, în cuantum de 12.494 lei. Printre ilegalităţile comise de şoferi se numără nerespectarea normelor privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis, nerespectarea normelor privind circulaţia autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi a celor referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise. Printre cei sancţionaţi se mai află şi un căruţaş pentru că a circulat cu atelajul hipo pe o stradă unde sunt interzise căruţele. Alte nereguli depistate de poliţiştii locali au fost expunerea spre vânzare a autovehiculelor pe terenul domeniului public şi privat al municipiului, dar şi parcarea unui autoturism, fără a deţine abonament la SUPAGL, pe locul altui autoturism ce are contract cu Serviciul.

Alte sancţiuni au fost aplicate pe linia combaterii comerţului stradal neautorizat şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Potrivit Poliţiei Locale Brăila, au fost verificaţi 95 de operatori economici şi s-au aplicat 46 de amenzi în valoare totală de 46.800 lei. Spre exemplu, 42 de operatori au fost amendaţi pentru lipsa avizului de funcţionare/neafişarea avizului de funcţionare/neavizarea avizului de funcţionare/lipsa recipienţilor speciali pentru deşeuri. Un alt operator economic a primit 5.000 lei amendă pentru neafişarea preţurilor în mod corespunzător la toate produsele expuse spre vânzare.

În ceea ce priveşte tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii locali au aplicat 30 de sancţiuni în valoare de 4.800 lei. Spre exemplu, un brăilean de 39 de ani a fost amendat cu 500 lei pentru că înjura şi jignea trecătorii pe stradă, pe Calea Călăraşilor. Un gălăţean a fost amendat cu 300 lei pentru aceeaşi faptă, fiind depistat pe str. 1 Decembrie 1918, la intersecţie cu str. Griviţa. Alte 6 persoane au fost sancţionate deoarece au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public, în alte locuri decât cele autorizate. O tânără în vârstă de 19 ani, din Brăila, a fost amendată cu 500 lei, după ce a fost depistată pe Şoseaua de Centură, atrăgând persoane în vederea practicării de raporturi sexuale. Alte 16 persoane au fost sancţionate după ce au fost descoperite la cerşit.

În domeiul disciplinei în construcţii şi al afişajului stradal, a fost aplicată o sancţiune de 1.000 lei, pentru nedeţinere de autorizaţie pentru schimbarea destinaţiei din spaţii comerciale în cabinele medicale. Ca măsură complementară s-a dispus sistarea lucrărilor şi intrarea în legalitate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro