Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 60.000 de euro aplicate, în septembrie, de inspectorii de muncă

• din totalul amenzilor aplicate de ITM în luna septembrie a.c., cele mai multe au vizat “munca la negru” • şapte angajatori au primit amenzi de 250.000 de lei, după ce inspectorii au depistat 16 persoane care prestau activităţi fără a avea contract individual de muncă  

 

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) au tras linie şi au făcut bilanţul activităţii lor pe luna septembrie, lună în care au verificat sute de agenţi economici şi au aplicat sute de sancţiuni, reuşind, astfel, să aducă la bugetul de stat peste 300.000 de lei.

Potrivit inspectorului şef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în luna septembrie 2020, inspectorii de muncă au verificat nu mai puţin de 238 de angajatori (120 în ceea ce priveşte relaţiile de muncă şi 118 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă). Aceştia au urmărit, pe de o parte, respectarea legislaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), iar pe de altă parte, respectarea legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă (RM) şi identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, inclusiv a măsurilor ce trebuiau luate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă brăileni au aplicat, pe parcursul lunii septembrie, 245 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 323.000 de lei (310.000 lei în domeniul relaţiilor de muncă şi 13.000 de lei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă). 

Din totalul sancţiunilor contravenţionale, pentru munca nedeclarată (la negru - n.r.) au fost aplicate amenzi în valoare de 250.000 lei, fiind sanctionaţi şapte angajatori la care au fost depistate 16 persoane care prestau activitate fără a avea contract individual de muncă în formă scrisă sau persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial”, a precizat sursa citată.

Concomitent, inspectorii de muncă au dispus luarea unor măsuri de intrare în legalitate a angajatorilor, cu termene de raportare la ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro