Mergi la conţinutul principal
Stațiile de carburanți, la control

Amenzi de peste 21.000 de lei după patru zile de controale la benzinării

* în perioada 10-13 martie, inspectorii de muncă "au luat la bani mărunți" 31 de angajatori brăileni, în cadrul Campaniei naționale de verificare a stațiilor de carburanți * printre neregulile descoperite: neacordarea drepturilor salariale și neacordarea zilelor de concediu restante, dar și deficiențe privind securitatea și sănătatea în muncă

 

Nereguli descoperite și amenzi în primele patru zile ale Campaniei naționale de control la distribuitorii de carburanți auto.  

Astfel, în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică (10-13 martie) inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) au efectuat controale la 31 de angajatori din municipiu și județ, verificările vizând atât domeniul relațiilor de muncă (RM) cât și domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

Potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în cele patru zile de controale, au fost identificate mai multe deficiențe în domeniul relațiilor de muncă: angajatorul nu ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit a programului de lucru; drepturi salariale neacordate; neacordare zile de concediu restante; neeliberare adeverințe care să ateste vechimea salariaților; angajatorul nu respectă prevederile HG 905/2017; angajatorul nu respecta repartizarea timpului de muncă în cazul contractului individual de muncă (CIM) cu timp parțial; nerespectarea prevederilor privind munca în zile de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor legale privind munca de noapte.

Au fost identificate, de asemenea, neregului în ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă: neutilizare echipamentelor individuale de protecție din dotare; semnalizare necorespunzătoare a căilor de circulație; fișe de instruire individuală nesemnate; semnalizare riscuri de accidentare necorespunzătoare; marcaje necorespunzătoare în zona bazinelor.

"Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 20 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.300 lei. Totodată, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate cu termene de raportare la ITM Brăila", a mai precizat inspectorul șef ITM, Liviu Arhire.

La nivel național, după primele trei zile ale Campaniei de control la distribuitorii de carburanți auto, inspectorii de muncă au raportat 874 de angajatori controlați și 634 de sancțiuni contravenționale aplicate (din care 489 de avertismente și 145 de amenzi). Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 612.800 lei. În urma controalelor efectuate de inspectorii ITM la benzinării, au fost operate, de asemenea, cinci sistări ale echipamentelor de muncă și o sistare a activității unui angajator.

Acțiunile de control la benzinării vor continua până miercuri, 16 martie inclusiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro