Mergi la conţinutul principal
Muncă nedeclarată. Încă 11 persoane depistate

Amenzi de peste 200.000 de lei pentru "muncă la negru"

*  în perioada 1-20 mai, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au desfășurat controale la 158 de angajatori, aplicând amenzi de 275.500 de lei, 210.000 numai pentru muncă nedeclarată ("la negru") * în timpul controalelor, au fost depistate 11 persoane de la trei firme de construcții și un centru de îngrijire bătrâni, care își desfășurau activitatea fără contract de muncă

 

Încă 11 persoane fără contract de muncă depistate în luna mai de către inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila.

Astfel, potrivit informațiilor puse la dispoziție de inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în perioada 1-20 mai 2022, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au efectuat controale la 158 de angajatori autohtoni și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 275.500 de lei, 265.500 de lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 10.000 de lei pentru neconformitățile constatate în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).

"Din totalul amenzilor aplicate, 210.000 de lei au fost pentru muncă nedeclarată, fiind identificate 11 persoane care nu aveau încheiat contract individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității; persoane depistate la muncă în perioada în care au contractul individual de muncă suspendat; persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, potrivit legii", a precizat sursa citată.

Cele 11 persoane depistate prestau activități în domeniile construcții și alte activități de asistență socială, cu cazare. Au fost amendate pentru "muncă la negru" trei firme de construcții brăilene și un centru de îngrijire bătrâni, au precizat surse din cadrul ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro