Mergi la conţinutul principal
Cine nu a ţinut cont de lege a fost pus la plată

Amenzi de peste 100.000 lei, pe tema COVID - 19, la sfârşit de săptămână

• în perioada 14-16 august, poliţiştii au fost în acţiune şi au verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.703 persoane şi a 199 de societăţi comerciale • s-au aplicat sancţiuni în valoare totală de peste 100.000 lei • în week-end, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a înregistrat o creştere îngrijorătoare: 80 cazuri noi

 

Cât de mult respectă oamenii simpli şi reprezentanţii societăţilor comerciale, măsurile de protecţie pe linie Covid? S-a constatat că unii tratează cu prea mare indiferenţă acest aspect şi nu se gândesc la riscuri, astfel că se pun pe ei înşişi în pericol, dar şi pe cei din jur. Tocmai pentru a preveni răspândirea acestui virus periculos, poliţiştii au ieşit “la atac” în acest week-end şi au verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în cazul a peste 1.700 persoane şi aproape 200 de societăţi comerciale. Brăilenii care nu au respectat prevederile legale au avut serios de plată. S-au aplicat sancţiuni care au depăşit 100.000 lei. Zilele de week-end nu au venit cu veşti bune nici din punct de vedere al numărului de persoane infectate cu coronavirus, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare. Sâmbătă au fost 16 cazuri noi, duminică alte 27 de cazuri, iar până luni au mai apărut alte 37 de cazuri. 

 

Din totalul de 103 sancţiuni, 68 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţi, în perioada 14 - 16 august, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, pe raza judeţului Brăila, în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar şi în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Totodată, au fost verificate şi societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţe.

Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă siguranţa cetăţenilor, astfel că, poliţiştii vor continua să acţioneze în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID - 19. “Astfel, în acest weekend a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală şi interdicţiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.703 persoane şi a 199 de societăţi comerciale. Cu această ocazie au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, dintre care: 68 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 34 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19;1 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, aplicată unui operator economic”, se arată în comunicatul transmis.

Totodată, poliţiştii brăileni au desfăşurat şi 38 de acţiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 1.103 persoane şi oprite în trafic şi verificate 504 vehicule, fiind aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 lei.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Au fost constatate 25 de sancţiuni privind nerespectarea măsurilor de protecţie în mijloacele de transport, fiind aplicate contravenţii, în valoare totală de peste 4.500 de lei.

 

Sâmbătă, duminică şi luni, alte 80 de cazuri Covid

Este îngrijorător faptul că, în ultimul timp, tot apar numeroşi pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. În data de 15 august, sâmbătă, au fost alte 16 cazuri confirmate cu coronavirus, plus doi decedaţi. S-a ajuns la un număr al persoanelor confirmate cu coronavirus de 1.213, cel al persoanelor decedate fiind 46.

Duminică, 16 august, au fost alte 27 cazuri nou confirmate, însă nu au mai fost înregistrate alte decese. S-a ajuns la 1.240 pacienţi infectaţi cu coronavirus, de la începutul pandemiei, dintre aceştia 51 fiind persoane din alte judeţe.

Duminică, erau 120 de persoane izolate la domiciliu, 140 în carantină la domiciliu şi 198 persoane internate în spital.

Luni, 17 august, alte 37 de cazuri noi cu coronavirus au fost confirmate la Brăila. Au mai fost înregistrate şi două decese. La data de 17 august, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.277, numărul decedaţilor fiind 48.

Luni, erau 114 de persoane în carantină la domiciliu, 126 persoane izolate la domiciliu, 241 de persoane fiind internate în spitale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu