Mergi la conţinutul principal

Amenzi de peste 100.000 de lei. Controale ITM la firme care comercializează lemn și materiale de construcții

• acțiunea face parte din campania națională desfășurată în perioada 18-22 martie a.c. • cele mai mari amenzi au fost aplicate pentru muncă nedeclarată • principalul obiectiv al campaniei: creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și a lucrătorilor în legătură cu prevederile legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă

 

Campanie a Inspecției Muncii la care au participat și inspectorii din cadrul ITM Brăila.

Astfel, potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire, în perioada 18 - 22 martie, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au desfăşurat acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară activităţi în domeniile „Fabricarea altor produse din minerale nemetalice” (cod CAEN 23) şi „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare” (cod CAEN 4673).

„Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au întreprins acțiuni de control şi au efectuat 54 controale care au vizat atât domeniul relaţiilor de muncă (RM), cât şi domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM). Au fost aplicate sancțiuni contraventionale în valoare de 109.500 lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă, din care 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 100.000 lei pentru muncă nedeclarată”, precizează sursa citată.

Totodată, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 9.000 lei. Pe lângă toate acestea, pentru neconformităţile constatate, au fost dispuse măsuri cu termene precise de îndeplinire de către firmele controlate. Neîndeplinirea acestor măsuri în termenul stabilit constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei, potrivit prevederilor Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii, republicată şi actualizată.

Obiectivele campaniei ITM au fost: identificarea și verificarea agenţilor economici care activează în domeniile „Fabricarea altor produse din minerale nemetalice” (cod CAEN 23) şi „Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi a materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare” (cod CAEN 4673); eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării prevederilor legale în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănataţii în muncă.

„Scopul acţiunilor de control este acela de creştere a gradului de conştientizare, atât a angajaţilor cât şi a angajatorilor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării legislaţiei muncii în privinţa muncii nedeclarate, subdeclarate și securităţii şi sănătății în muncă”, a mai precizat inspectorul șef al ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro