Mergi la conţinutul principal

Amenzi de aproape 100.000 lei în week-end, pe linie Covid-19

* polițiștii au fost în acțiune intensă la sfârșit de săptămână, în numai trei zile fiind legitimate 4.675 de persoane și controlate 892 de vehicule * amenzile au curs pentru cei care nu au respectat măsurile impuse în scopul prevenirii Covid-19, totalul ajungând la 97.100 de lei * 67 de persoane nu purtau corespunzător masca în mijloacele de transport, iar 107 persoane nu au respectat interdicțiile privind circulația după ora 23.00

 

Nerespectarea măsurilor impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid - 19 au adus amenzi usturătoare în week-end. Aproape 5.000 de persoane au fost legitimate de polițiști și aproape 900 de autoturisme, din care multe mijloace de transport în comun și taxiuri au fost oprite pentru control. Călătorii și șoferii din autobuze care nu purtau masca de protecție, dar și brăilenii care au ieșit în mod nejustificat din casă, după ora 23.00, nu au fost iertați. Amenzile totale aplicate în week-end au fost de aproape 100.000 lei.

Potrivit informațiilor transmise de la Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, în perioada 22 - 24 ianuarie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Au fost desfășurate 53 de acțiuni punctuale în marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, dar și în mijloace de transport în comun și taxiuri. “În cadrul acțiunilor desfășurate, forțele implicate au verificat 190 de societăți comerciale, au legitimat 4.675 de persoane și au controlat 892 de vehicule, 348 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, care asigură transportul angajaților și cu regim taxi. Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 354 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 97.100 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

 

Fără mască în mijlocul de transport în comun

Pentru nerespectarea măsurilor  privind purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport, polițiștii brăileni și polițiștii locali au sancționat contravențional 67 de persoane, dintre care 12 șoferi și 55 de pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 7.000 de lei.

Totodată, 107 persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00, au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 33.600 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ. Polițiștii fac apel către cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

           

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro