Mergi la conţinutul principal
ITM şi Poliţia în control

Amenzi de 6.000 de lei pentru nereguli constatate în baruri şi restaurante

• trei zile la rând, inspectorii de muncă, secondaţi de poliţişti, au verificat 31 de baruri şi restaurante din municipiu • inspectorii au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei • au fost aplicate 17 amenzi pentru nereguli constatate în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă pe perioada pandemiei

 

Controale în barurile şi restaurantele din municipiul Brăila, efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă şi de ofiţerii IPJ, finalizate cu amenzi usturătoare.

“În perioada 10-12 iulie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, au participat la o acţiune de verificare a respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la angajatori care desfăşoară activităţi în municipiul Brăila, având cod CAEN 5630 («Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor») şi cod CAEN 5610 («Restaurante»)”, precizează  inspectorul şef al ITM Brăila, Liviu Arhire. 

În cele trei zile de controale, au fost verificaţi nu mai puţin de 31 de angajatori din domeniile amintite mai sus. Pentru neregulile constatate de inspectorii ITM în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 de lei.

Dintre neregulile şi neconformităţile constatate de inspectorii de muncă amintim: neasigurarea triajului epidemiologic; instrucţiunile proprii nu erau completate cu măsurile de prevenire şi combatere a COVID-19; planul de prevenire şi protecţie nu era actualizat cu măsuri de prevenire şi combatere a virusului COVID19.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila continuă controalele efectuate la angajatori.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro