Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 20.000 de lei pentru nereguli la patru cofetării și patiserii

• este vorba de patru societăți comerciale controlate de comisarii CJPC Brăila: SC CHANTICLER SRL-D Ianca - laborator cofetărie, SC LIVADNOR PROD SRL - Patiseria „Norocel” Brăila, SC VILSON IMPEX SRL - gogoșerie, Brăila și SC SOARELE MEU SRL - patiserie - gogoșerie, Brăila • pe lângă cele patru amenzi, comisarii de la Protecția Consumatorilor au dat și opt avertismente

 

Nereguli constatate de comisarii OJPC la mai multe cofetării și patiserii, trei din municipiul Brăila și una din Ianca.

Astfel, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC) a desfășurat, zilele trecute, mai multe acțiuni de verificare privind modul de fabricare, comercializare, etichetare, prezentare și publicitate a produselor de cofetărie, patiserie, a produselor zaharoase, gogoșilor și covrigilor, ca parte a unei tematici regionale de control.

Astfel, comisarii de la Protecția Consumatorilor Brăila au controlat patru operatori economici (trei cu sediul în municipiul Brăila și unul din orașul Ianca) și anume: SC CHANTICLER SRL-D Ianca - laborator cofetărie, SC LIVADNOR PROD SRL - Patiseria „Norocel” Brăila, SC VILSON IMPEX SRL - gogoșerie, Brăila și SC SOARELE MEU SRL - patiserie - gogoșerie, Brăila.

Pentru neregulile constatate pe parcursul controalelor, comisarii OJPC Brăila au aplicat următoarele sacțiuni: patru amenzi contravenționale în valoare totală de 20.000 de lei și opt avertismente. Iată și neregulile constatate în timpul controalelor, potrivit conducerii OJPC Brăila: nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare, caracterizare sau aflate în afara datei durabilității minimale/datei limită de consum; lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire; lipsa termogramelor frigiderelor din dotare; lipsa recipientelor dotate cu capac și pedală pentru colectarea reziduurilor menajere solide; lipsa afișării ingredientelor alergene; utilizarea cântarelor neadecvate pentru fabricarea diferitelor sortimente de prăjituri, patiserie și gogoșerie; utilizarea unor instrumente de bucătărie neadecvate (cuțite cu mânere din lemn și cu nituri care nu se pot igieniza și dezinfecta corespunzător); folosirea veselei murdare, neigienizate; folosirea unui cuptor degradat cu urme de arsură; utilizarea unor rafturi neigienizate cu urme de resturi alimentare și grăsimi; folosirea unor practici comerciale incorecte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro