Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 180.000 de lei pentru muncă la negru în brutării şi service-uri

* inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au verificat 33 de angajatori, fiind aplicate 79 de amenzi contravenţionale * 11 persoane au fost depistate fără contract individual de muncă

 

 

 

Amenzi totale de 180.000 lei aplicate de inspectorii de muncă brăileni, în urma campaniei desfăşurate la firmele care-şi desfăşoară activitatea în domeniul fabricării de produse de brutărie şi în cel al întreţinerii şi reparării autovehiculelor (service).

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), în perioada 21-26 septembrie 2020, "la nivelul judeţului Brăila s-a desfăşurat «Campania Naţională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi respectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă - inclusiv a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 - la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în următoarele domenii de activitate: fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase (cod CAEN 107) şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor (cod CAEN 452)".

Astfel, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au verificat nu mai puţin de 33 de angajatori din domeniile specificate mai sus, fiind identificate următoarele deficienţe(în ceea ce priveşte relaţiile de muncă): primirea la muncă fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă; angajatorul nu ţine la locul de muncă evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat; angajatorul nu a făcut dovada plăţii drepturilor salariale; persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă. Cât priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, inspectorii ITM au identificat următoarele deficienţe: nu au fost afişate la toate locurile de muncă reguli de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator, cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2; instruire insuficientă referitoare la măsurile de prim ajutor; neefectuarea controlului medical periodic pentru toţi salariaţii.

"Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 79 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 180.000 de lei, din care pentru munca nedeclarată 160.000 lei, fiind sancţionaţi trei angajatori la care au fost depistate 11 persoane care prestau activitate fără a avea contract individual în formă scrisă sau persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parţial. Totodată, au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, cu termene de raportare la ITM", precizează sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro