Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 133.000 de lei aplicate de Inspecția Muncii, în februarie

• potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire (foto), în luna februarie a.c., au fost verificați peste 200 de angajatori • trei dintre aceștia primiseră la muncă cinci persoane care nu aveau încheiate contracte de muncă

 

Controale „pe nepusă masăși amenzi usturătoare pentru firmele care încurajează „munca la negru”, încalcă prevederile Codului Muncii sau ignoră securitatea și sănătatea în muncă.

Astfel, potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, în luna februarie a.c., inspectorii de muncă au desfășurat 114 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 91 în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), la un număr de 205 angajatori brăileni din municipiu și județ, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 133.600 pentru nerespectarea prevederilor legale. N-au lipsit cazurile de „muncă la negru”. 

„La un număr de trei angajatori au fost depistate cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 80.000 de lei. Cele cinci persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă și prestau activitate în domeniiile construcții și creșterea animalelor”, precizează sursa citată.

Deficiențe constatate pe parcursul controalelor ITM Brăila: primirea la muncă a unei persoane fără a avea forme legale de încadrare; nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; neevidențierea timpului de muncă efectuat de salariați; neutilizarea echipamentului individual de protecție (EIP) din dotare, corespunzător activității desfășurate; neasigurarea unei instruiri adecvate în domeniul securității și sănătății pentru toți lucrătorii; semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare.

Pentru deficiențele constatate în timpul controalelor, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro