Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi de 130 milioane aplicate calatorilor fraudulosi

SC "Braicar", impreuna cu Politia Comunitara si Jandarmeria, continua seria actiunilor de control in mijloacele de transport in comun cu scopul descurajarii persoanelor care circula fara legitimatie de calatorie (bilet sau abonament). Cea mai recenta
actiune de acest gen s-a derulat ieri, inca de la primele ore ale diminetii si a continuat in jurul prinzului, si in cursul dupa-amiezii. Concret, controalele inopinate au vizat ambele categorii de mijloace de transport in comun - autobuze si tramvaie - si s-au derulat in intervalele orare 6.00 - 8.00, 12.00 - 14.00, pentru primul schimb si 14.00 - 16.00 pentru schimbul II. De exemplu, ieri in jurul orei 12.30, o echipa de controlori a oprit in trafic autobuzele chiar in fata cinematografului "Central" si au verificat, cu usile inchise, legitimatiile de calatorie ale celor aflati in aceste masini. Calatorii fraudulosi depistati astfel au fost dati jos din autobuz, legitimati si au fost amendati de catre controlori, care i-au obligat sa cumpere bilet de suprataxa in valoare de 10 RON (100.000 lei vechi). "Astfel de actiuni au scopul de a descuraja calatoriile frauduloase pe mijloacele de transport in comun, de la inceputul anului fiind organizate nu mai putin de 51 de astfel de controale. Au fost aplicate peste 1.300 de amenzi pe loc - biletele de suprataxa - si au fost intocmite peste 500 de procese-verbale de contraventie trimise spre valorificare prin administratia financiara", ne-a comunicat conducerea SC "Braicar". Astfel numai valoarea totala a biletelor de suprataxa se cifreaza la circa 13.000 RON, adica 130 milioane lei vechi. Important de mentionat este ca in cursul lunii ianuarie si in prima decada a lunii februarie anul curent, au fost organizate 27 de actiuni de control, media de calatori fraudulosi depistati fiind de circa 58 pentru fiecare actiune de acest gen.
Reamintim ca, in anul 2005, controlorii "Braicar" au aplicat
calatorilor fraudulosi amenzi in valoare de peste jumatate de miliard
de lei. Potrivit informatiilor prezentate de conducerea societatii "Braicar" pe tot parcursul anului trecut, controlorii au vindut calatorilor prinsi pe mijloacele de transport in comun fara documente de calatorie 5.230 de bilete de suprataxa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii