Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 12.000 de lei la firmele care comercializează lemne de foc

* ajutați de polițiști, comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila au descins la patru firme care comercializează lemne de foc * neregulile constatate au fost: comercializarea lemnului de foc fără a se respecta prețul plafonat de 400 lei/mc, neafișarea prețului de comercializare, lipsa afișării denumirii societății, a Codului Unic de Înregistrare de la Registrul Comerțului și a programului de funcționare

 

 

 

Controale urmate de amenzi și avertismente la mai multe firme brăilene care comercializează lemne de foc.

Astfel, potrivit unui comunicat al instituției, zilele trecute, angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC) au desfășurat o serie de acțiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecția consumatorilor la comercializarea combustibililor solizi, ca parte a unei tematici regionale de control ce include județele Brăila și Galați.

Astfel, în colaborare cu Poliția Municipiului Brăila, au fost controlați, pe raza municipiului Brăila, patru operatori economici care se ocupă cu comercializarea lemnului de foc de diferite esențe, și anume: SC GEGEDE TRANS HOLZ SRL, SC COMPANY JEG SRL, II SPIREA ROMANIA SRL și II ARGHIR GEORGIANA SRL. În urma controalelor efectuate, comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat sancțiuni și le-au dat avertismente angajatorilor care au comis nereguli. 

„Pentru neregulile constatate, comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: cinci amenzi contravenționale în valoare totală de 12.000 de lei și patru avertismente. Neregulile constatate în timpul controalelor au fost: comercializarea lemnului de foc de diferite esențe fără a se respecta prețul plafonat de 400 lei/mc, neafișarea prețului de comercializare a produselor, în mod complet, corect și precis, lipsa afișării denumirii societății, a Codului Unic de Înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului și a programului de funcționare”, precizează reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila.      

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro