Mergi la conţinutul principal

Amenzi de 113.000 de lei și aproape 200 de controale la angajatori - bilanțul ITM pe luna septembrie

* în timpul controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat, la un număr de doi angajatori, două persoane care desfășurau muncă nedeclarată, fiind aplicate, numai în acest caz, amenzi contravenționale de 30.000 de lei

 

 

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila (ITM) continuă să-i verifice pe angajatorii din municipiu și județ, iar acolo unde este cazul, să dea avertismente și să aplice amenzi contravenționale, în speranța că astfel de nereguli nu se vor mai repeta.

Potrivit inspectorului șef al ITM Brăila, Liviu Arhire, în luna septembrie a.c., inspectorii de muncă au desfășurat controale la 199 de angajatori (110 în domeniul relațiilor de muncă și 89 în domeniul securității și sănătății în muncă, aplicând amenzi în valoare toală de 113.000 de lei. În timpul controalelor efectuate, la un număr de doi angajatori, inspectorii ITM Brăila au depistat două persoane care desfășurau muncă nedeclarată, fiind aplicate amenzi contravenționale de 30.000 de lei. Cei doi angajați care munceau „la negru” nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă sau prestau activitate cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial, precizează sursa citată.

Deficiențele frecvent constatate în timpul controalelor ITM din luna septembrie au fost următoarele: primirea la muncă a unei persoane fără a avea forme legale de încadrare; persoane depistate prestând activitate cu depășirea duratei timpului de muncă stabilit în cadrul CIM cu timp parțial; nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; nerespectarea prevederilor HG 905/2017; neevidențierea timpului de muncă efectuat de către salariați; neutilizarea EIP din dotare corespunzător activității desfășurate; semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare; neaducerea la cunoștință a măsurilor prevăzute în planul de prevenire și protecție; neefectuarea examenului medical periodic.

Pentru deficiențele constatate, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro