Mergi la conţinutul principal

Amenzi cu nemiluita în pieţe şi percheziţii la comercianţii de petarde

Vânzătorii de brazi din pieţele brăilene sau cei care s-au apucat să facă „spectacol" cu petarde, fără a ţine cont de lege, au avut de dat explicaţii poliţiştilor în perioada Crăciunului. Numai într-o singură zi au fost confiscaţi 25 de pomi de Crăciun şi 40 de coroniţe din cetină de brad, în valoare totală de peste 3.000 lei. S-au dat amenzi în valoare de aproape 7.000 lei, în urma unor acţiuni desfăşurate pentru combaterea delictelor silvice şi a operaţiunilor fără drept cu articole pirotehnice.

Poliţişti de ordine publică şi de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat acţiuni şi controale în pieţe din municipiu, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi de pomi de Crăciun, verificarea legalităţii transporturilor de materiale lemnoase, verificarea legalităţii comercializării pomilor de Crăciun şi combaterea operaţiunilor fără drept cu articole pirotehnice. Poliţiştii au efectuat controale la 10 societăţi comerciale, au legitimat 101 persoane, au verificat în trafic 57 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.810 lei. S-au întocmit 3 dosare penale, conform prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive. S-au confiscat peste 12.000 de obiecte pirotehnice (baterii de artificii, rachete, candele romane, petarde şi petarde zburătoare luminoase).
Astfel, au fost depistaţi, în Piaţa Halelor, S.Anina (21 de ani), din Brăila, care oferea spre vânzare obiecte de îmbrăcăminte fără a deţine documentele de provenienţă, fiind sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată), iar bunurile, în valoare de 300 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării; A.Mihai (57 de ani), din Brăila, care oferea spre vânzare 25 de brazi, care nu aveau aplicate sigiliile-crotaliu, fiind sancţionat cu amendă de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010; C.Adela (42 de ani) şi Ş.Cristian (38 de ani), ambii din judeţul Dâmboviţa, care ofereau spre vânzare 40 de coroniţe din cetină de brad, fără a avea afişat preţul de vânzare, fiind sancţionaţi cu amendă în valoare de câte 500 de lei, conform Legii 12/1990 (republicată).

Cu petardele în casă

Poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Biroul Ordine Publică şi de la Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat trei percheziţii domiciliare, la locuinţele unor brăileni suspectaţi de comiterea de operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice.
La domiciliul bărbaţilor, cu vârste între 39 şi 47 de ani, au fost găsite şi ridicate în vederea confiscării 12.012 de obiecte pirotehnice (11.850 petarde, 25 baterii de artificii, 30 rachete, 48 candele romane şi 60 petarde zburătoare luminoase).
Acestora li s-au întocmit dosare penale pentru operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice, conform prevederilor Legii 126/1995.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro