Ameninţarea imigranţilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ameninţarea imigranţilor

Bulgaria va încerca să limiteze numărul imigranţilor pe care ar urma să îi accepte în cadrul planului Uniunii Europene de relocare către alte state a circa 40.000 de persoane ajunse în Italia şi Grecia.
Conform propunerii Comisiei Europene, blocul comunitar ar urma să accepte de asemenea 20.000 de refugiaţi, care să fie repartizaţi între statele membre. Germania şi Franţa ar urma să preia aproximativ 40% dintre imigranţi, în timp ce Bulgariei, cel mai sărac membru al Uniunii Europene, i-ar reveni 572 dintre cei aflaţi deja în Italia şi Grecia, plus încă 200, relatează Agerpres.
„Bulgaria va insista ca aceste cote de imigraţie (...) să fie semnificativ mai mici pentru ţări precum Bulgaria, care sunt situate la frontiera exterioară a UE şi se află sub o puternică presiune migratorie", a indicat guvernul de la Sofia, într-un comunicat.
În Bulgaria, afluxul de refugiaţi, mai ales din Siria şi nordul Africii, intraţi pe la frontiera cu Turcia, a crescut cu 60% în primul trimestru al anului comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, ajungând la circa 3.200 de persoane, potrivit agenţiei de stat pentru refugiaţi. Autorităţile bulgare au construit un gard de securitate de-a lungul graniţei cu Turcia, în încercarea de a limita intrările ilegale pe teritoriul ţării.
Planurile Comisiei Europene de relocare a refugiaţilor au provocat nemulţumiri în Franţa şi Germania, iar unele state est-europene au cerut aplicarea unor scheme voluntare de primire. Propunerile vor fi discutate de miniştrii de Interne din statele comunitare la reuniunea din zilele de 15 şi 16 iunie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro