Mergi la conţinutul principal

Ameninţări cu moartea şi geamuri sparte în cap, la Silistraru

un tânăr de 20 de ani, cunoscut cu un comportament violent de localnici, a intrat în conflict cu deţinătorii unui magazin din satul Silistraru, soţ şi soţie • după ce, într-o seară, tânărul a aruncat cu ameninţări la adresa proprietarei firmei, în ziua următoare a intrat în conflict cu soţul acesteia şi, la un moment dat, a spart geamul de la uşa de acces în magazin • procurorii au dispus acum trimiterea în judecată a inculpatului Petruş Stan, cel care a băgat groaza în sat

 

Scandal, ameninţări cu moartea, geamuri sparte în cap, la Silistraru. Scena: un magazin din localitate. Atacatorul este un tânăr care, din cauza comportamentului violent, nu a mai fost lăsat să intre în firma respectivă. Totuşi, el a mai venit pe acolo şi a început să “arunce” cu ameninţări, la adresa proprietarilor, soţ şi soţie. Dacă femeia a scăpat mai uşor, bărbatul s-a trezit lovit de cioburi de geam în cap, provenite de la uşa magazinului care a fost spartă cu pumnul de atacator.

După cum arată procurorii, Petruş Stan, în vârstă de 20 de ani, domiciliat în comuna Traian, sat Silistraru, a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi distrugere. Acesta a băgat groaza în cei doi localnici, care au magazinul în sat, iar acum s-a dispus trimiterea în faţa instanţei a acestuia, pentru judecată.

Potrivit rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, la data de 3 aprilie 2016, un bărbat din Silistraru a formulat plângere penală împotriva inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere. El a spus că, în seara aceleiaşi zile, în jurul orei 21.20, tânărul în cauză, pe fondul unui conflict mai vechi, i-a adresat ameninţări cu moartea şi, în plus, a spart geamul de la uşa de acces în magazinul ce îi aparţine victimei.

În anul 2016, între inculpat şi persoanele vătămate au avut loc mai multe neînţelegeri, arată procurorii, care ocazional culminau cu adresarea de injurii de către inculpat, motiv pentru care acestuia i-a fost interzis accesul în magazinul respectiv. Asta însă a agravat situaţia şi aşa tensionată. În seara zilei de 2 aprilie 2016, Petruş a mers la magazinul în cauză pentru a plăti o datorie mai veche şi pentru a face unele cumpărături. Proprietara se afla în interiorul locaţiei şi i-a spus individului să părăsească incinta acestuia, însă inculpatul s-a apucat să arunce cu ameninţări cu moartea şi acte de violenţă. În faţa anchetatorilor, acuzatul nu a recunoscut ameninţările, însă ele au fost confirmate şi de vânzătoarea aflată în magazin în momentul “vizitei”. Administratora firmei i-a spus soţului său de ce a avut parte în seara respectivă.

A doua zi, pe 3 aprilie, bărbatul a ajuns la domiciliul său şi l-a observat în faţa magazinului pe inculpat şi a mers la acesta pentru a discuta cu privire la comportamentul avut faţă de soţia sa, în seara precedentă. Cunoscându-l ca pe o persoană care se manifestă violent, arată procurorii, bărbatul a luat din locuinţă un spray iritant-lacrimogen, pe care l-a introdus în buzunarul hainei. Persoana vătămată a relatat faptul că, la un moment dat, inculpatul a început să îi adreseze ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă, ba chiar a încercat să o lovească cu pumnul în faţă, fără a reuşi însă acest lucru. Asta l-a determinat, sătul de comportamentul tânărului de 20 de ani, să pulverizeze o singură dată cu spray-ul lacrimogen către inculpat, obligându-l să se retragă. Apoi a intrat apoi în interiorul societăţii.

 

Şi-a înfipt pumnul în geam, iar cioburile au ajuns în capul proprietarului

În faţa procurorilor, inculpatul Petruş Stan a declarat că, în momentul în care a pornit cearta cu bărbatul, acesta l-a strâns cu mâna în zona gâtului, astfel că a procedat şi el la fel. Tot inculpatul a relatat că, în acel moment, persoana vătămată a dat cu spray şi l-a împins, iar asta l-a făcut să cadă pe sol.

Bărbatul s-a retras apoi în magazinul pe care îl deţinea, lăsând uşa de acces întredeschisă, iar inculpatul a încercat să îl lovească cu pumnul, prin fanta astfel creată. Persoana vătămată a reuşit să se ferească şi, din tocul uşii, a mai pulverizat un jet de spray lacrimogen către inculpat.

Imediat, bărbatul atacat a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia organelor de poliţie, însă, în momentul respectiv, inculpatul nervos a revenit şi a lovit cu pumnul, din exterior, geamul uşii de acces în magazin. Acesta s-a spart iar cioburile rezultate au lovit victima în zona capului, provocându-i leziuni. Persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, după cum se arăta în certificatul medico-legal. Fiind audiat, inculpatul a recunoscut fapta de distrugere şi agresiune asupra patronului din Silistraru, cu menţiunea că a fost provocat de acesta. El nu a recunoscut că a ameninţat-o şi pe soţia bărbatului, în ziua de 2 aprilie.

Potrivit anchetatorilor, imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video indicau momentele în care inculpatul loveşte, din exterior, cu pumnul, geamul uşii de acces în magazin, acesta spărgându-se şi sărind în capul victimei.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Petruş Stan, pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe, două fapte de ameninţare şi una de distrugere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro