Mergi la conţinutul principal

Amendă de 5.000 lei tuturor cetăţenilor care hrănesc câinii vagabonzi pe domeniul public

Problema câinilor vagabonzi este pe ordinea de zi în campania electorală, mai puţin în afara ei.
Recent, Dan Păun, candidatul ALDE la primăria Brăilei, a dezbătut acest subiect afirmând că problema câinilor vagabonzi poate fi rezolvată doar din fonduri publice. "Dacă ne uităm strict la fonduri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpâni, ea poate fi rezolvată doar din fonduri publice, pentru că ideea utopică de a te baza pe fonduri private, nu schimbă nimic. Cu toate că vor fi şi unele iniţiative private, ONG-uri poate şi persoanele private ce doresc să se implice tot nu se va modifica nimic, ponderea fiind foarte mică, drept dovadă fiind ultimii 2 ani" , a afirmat Păun.
O altă propunere pe care a prezentat-o candidatul ALDE, a fost amendarea cetăţenilor pentru aruncarea alimentelor în plină stradă, pentru a hrăni câinii vagabonzi. Acesta consideră că acest act ar fi un prim pas pentru a rezolva situaţia în care se află Brăila, urmând să modifice toate tomberoanele din oraş astfel încât niciun animal să nu poată ajungă la ele, apoi sterilizarea celorlalţi într-un mod mai rapid şi eficient. "Din punctul meu de vedere aruncarea de alimente pe domeniul public ar trebui asimilată cu aruncarea de substanţe toxice şi amenda să fie pe măsură. Eu aş amenda aruncarea alimentelor pe domeniul public cu cel puţin 5.000 lei. Poliţia locală trebuie restructurată din rădăcini, legislaţia e bună, ea trebuie doar aplicată pentru că dacă poliţia locală ar da 5 amenzi de genul ăsta, vă garantez că oamenii s-ar gândi de două ori înainte de a risca să încaseze o amendă de 5.000 lei. La noi, abordarea trebuie să fie schimbată, atâta timp cât aceşti câini semi-sălbatici au areal de hrănire şi de înmulţire îşi vor păstra arealul. Deci dacă noi nu rezolvăm fundamentul problemei, dacă noi nu realizăm de unde vine şi tratăm numai efectul, vom continua să strângem câini din Brăila mereu. Un câine merge şi 50 km pe zi, după hrană, atâta timp cât oraşul va fi curat, tomberoanele să fie de aşa natură încât să nu poată fi accesate de animale, încet problema se va rezolva. Prin rezolvarea problemei alimentaţiei, numărul câinilor vagabonzi se va diminua natural, astfel sterilizarea se poate face mult mai bine şi mai rapid. Eu văd o rezolvare mai devreme de 2-3 ani şi asta într-o perioadă de timp optimistă, deci în situaţia în care toţi factorii de decizie şi cetăţenii se mobilizează ca să scăpăm de această problemă", a conchis Dan Păun.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro