Mergi la conţinutul principal

Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie, în casă nouă

Ambulatoriul de la Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" se mută într-o clădire nouă. Este vorba despre clădirea C17, care a fost reabilitată, modernizată şi dotată cu echipament medical cu bani europeni. Structura organizatorică a spitalului, respectiv numărul de cabinete şi numărul de angajaţi, nu se schimbă, ci doar locaţia.
Ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local Municipal a aprobat în unanimitate funcţionarea ambulatoriului integrat în noua clădire. Totuşi, în cadrul dezbaterilor, consilierul independent Lucian Căprariu a întrebat care sunt motivele pentru care nu s-a realizat dotarea cu echipamente medicale (aparatură diagnosticare şi aparatură laborator analize medicale), cine e de vină şi cine a fost tras la răspundere.
Clarificările le-a făcut Iuliana Neagu, directorul executiv al Direcţiei de Strategii, Programe şi Proiecte de Dezvoltare: "Motivele pentru care nu au putut fi atribuite echipamentele de imagistică şi de laborator cu care trebuia dotat ambulatoriul sunt nefinalizarea celor două proceduri de achiziţie derulate cu încheierea unui contract de furnizare. Vina, dacă mă întrebaţi pe mine, ar fi a celor care au depus ofertele, întrucât s-au depus oferte neconforme". Sursa citată a declarat reporterilor noştri că, în viitor, în măsura în care se vor ivi oportunităţi de finanţare, se va încerca accesarea unor fonduri pentru dotarea ambulatoriului cu aparatura care mai este necesară.
Spaţiul aferent ambulatoriului are prevăzute cabinete de specialitate (psihiatrie, psihiatrie pediatrică, psihologie adulţi şi psihologie psihoterapie copii), camere tratament, birou programare şi evidenţa pacienţilor. Personalul medical va acorda servicii de specialitate pentru pacienţii a căror stare de sănătate nu impune internarea.
Reamintim că, proiectul pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon" a fost implementat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 3: "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale". Obiectivul general al proiectului a vizat crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, educaţie, sociale şi pentru siguranţa publică în situaţii de urgenţă. Obiectivul specific a fost acela de a reabilita, moderniza şi dota ambulatoriul spitalului, ce deserveşte atât judeţul Brăila, cât şi localităţi din alte judeţe.
Lucrările efectuate au fost următoarele: de arhitectură, rezistenţa clădirii, de instalaţii - infrastructură, sistem de detecţie şi avertizare la efracţie, sistem de supraveghere şi înregistrare video şi reţea structurată voce-date.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro