Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ambrozie câtă vrei pe raza Brăilei! Poliția Locală somează proprietarii de terenuri să combată buruiana

* în ultimele trei săptămâni au primit somații trei agenți economici dar și 22 de persoane fizice * încă nu s-a dat nicio amendă, valoarea sancțiunilor prevăzute de lege pentru necombaterea acestei buruieni cauzatoare de alergii grave încadrându-se între 750 și 20.000 lei

 

Ambrozia continuă să crească nestingherită pe mai multe terenuri de pe raza municipiului Brăila, aparținând fie unor agenți economici, fie unor persoane fizice, iar autoritățile locale încearcă să îi convingă pe proprietari să respecte legea și să înceapă să combată această buruiană care provoacă alergii foarte grave. Deocamdată, aceste încercări se bazează exclusiv pe “vorba bună”, mai exact pe somațiile împărțite de Poliția Locală. Legea prevede sancțiuni foarte dure, dar deocamdată Încă nu a fost aplicată nicio amendă.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale, în perioada 24 august – 14 septembrie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au aplicat mai multe avertismente scrise persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri pe raza municipiului Brăila și care nu au luat măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia. Concret, au primit avertisment scris trei persoane juridice și 22 de persoane fizice care nu au curățat terenurile pe care le au în proprietate de buruiana ambrozia. Persoanele juridice sunt C.N. APDM Galați, pentru terenul aflat în perimetrul Str. Fața Portului și Debarcaderului, Compania Națională de Căi Ferate ”CFR ” S.A. București – Sucursala Galați, pentru terenul aferent gării CFR Brăila (Str. Decebal) și S.C. Dunav SRL Brăila pentru terenul de pe Vadul Rizeriei.

În ce privește terenurile deținute de persoanele fizice care au primit avertiment scris, acestea se află pe Șos. Buzăului, Str. Eroilor, Str. Călugăreni, Str. Gh. Munteanu Murgoci, Str. Milcov și Str. Teiului. “Cei care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia pot fi sancționați contravențional, conform Legii 62/2018 cu sume cuprinse între 750 lei și 5.000 lei (pentru persoanele fizice) și 5.000 lei și 20.000 lei (pentru persoanele juridice). Polițiștii locali vor continua și în perioada următoare acțiunile specifice în vederea identificării și sancționării persoanelor fizice sau juridice care dețin terenuri în municipiul Brăila și care nu iau măsuri pentru combaterea buruienii ambrozia”, se mai precizează în comunicatul de presă al Poliției Locale.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii