Reprezentanţii celui mai dezvoltat stat din Europa au vizitat, zilele trecute, oraşul Brăila, unde au dorit să poarte discuţii cu primarul Aurel Simionescu, dar şi cu acţionarii de la Şantierul Naval, care, după cum deja se cunoaşte, sunt norvegieni.
Doamna Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Regatului Norvegiei la Bucureşti, a fost însoţită în vizita sa de lucru de adjunctul său, consilier Herman Boskar şi de Ana-Maria Bălan, consilier comercial, cultură şi presă al Ambasadei Regatului Norvegiei în România.
"Nu a dorit să stea de vorbă decât cu primarul şi a fost o vizită pur de lucru. Doamna ambasador a vrut o scurtă prezentare a oraşului, a istoricului acestuia. Totodată, am vorbit despre proiectele comune pe care le avem, este vorba despre un proiect cu Teatrul Maria Filotti şi un altul pe promovare", ne-a declarat primarul Aurel Gabriel Simionescu.
Brăila, în prospecting
Din aceeaşi sursă am aflat că delegaţia norvegiană a vizitat în aceeaşi zi şi Şantierul Naval, unde s-a vorbit despre potenţialul economic şi investiţional al Brăilei.
O vizită similară va face în viitorul apropiat la Brăila - după cum ne spunea primarul Aurel Gabriel Simionescu - şi ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii.
De menţionat că Brăila a devenit în ultimii doi an beneficiarul mai multor proiecte total eligibile (fără cofinanţare locală) cu fonduri nerambursabile din statele europene nemembre UE, Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, cele mai multe aflate în implementare, independente de finanţările din exerciţiul financiar POR 2007- 2013.
Vorbim aici îndeosebi despre proiecte pe componenta istorică şi culturală, monitorizate prin Ministerul Culturii din România, proiecte menite să întărească relaţiile bilaterale, dar care încă n-au fost finalizate, astfel încât să poată fi evaluată îndeplinirea indicatorilor.