Mergi la conţinutul principal

Ambasada României în Franţa ajută la repatrierea trupului şoferului brăilean de TIR ucis în Franţa

* şoferul de TIR ucis într-o parcare din Franţa, de indivizi veniţi la furat, va ajunge acasă pentru a fi înmormântat * ca urmare a demersurilor Ambasadei, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit în vederea repatrierii în cursul acestei săptămâni * autorităţile române au cerut Franţei măsuri de siguranţă pentru parcările folosite de şoferii români care tranzitează această ţară

 

 

 

 

Brăileanul şofer de TIR care a fost ucis într-o parcare din Franţa, cel mai sigur de indivizi veniţi să fure marfă din autotren, va fi repatriat pentru a fi înmormântat, cel mai probabil în cursul acestei săptămâni, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Bucureşti, potrivit informaţiilor transmise pe site-ul diaspora.ro. Ambasada României în Franţa şi-a exprimat îngrijorarea după uciderea şoferului român, înjunghiat cu o sabie într-o parcare. Autorităţile române au cerut Franţei măsuri de siguranţă pentru parcările folosite de şoferii români care tranzitează această ţară.

În urmă cu o săptămână, Mihai Spătaru a fost lăsat fără suflare, iar autorităţile din Franţa au dat startul cercetărilor pentru a-l identifica pe suspectul de omor. Mesajul privind decesul bărbatului a fost postat pe Facebook de un alt “tirist”, cunoscut ca “Omul şoselelor” - Ilie Matei, care a ţinut să tragă un semnal de alarmă. “...Cum am putea să ne apărăm în astfel de cazuri ?? Nimeni nu merită să moară doar pt că munceşte decent pt a îşi întreţine familia!! Nimeni nu este pregătit pt un asemenea eveniment, suntem şoferi profesionişti, nu mercenari în războiul altora! Acesta nu e un risc asumat, Mihai este victima unui sistem francez care ne amendează de câte ori încercam să îndepărtăm în forţă imigranţii, dar în schimb ei tâlhăresc sau omoară după bunul plac sub marea umbrelă egalite, fraternite!! Franţa, eşti complice la moartea unuia de-al nostru, unul care muncea decent pt pâinea lui!" se arată în postarea de pe Facebook.

Potrivit ultimelor informaţii, şoferul român a fost ucis într-o parcare din Franţa de hoţii pe care i-a surprins în timp ce încercau să fure marfa din Tir. Bărbatul de 38 de ani a fost lovit cu o sabie. Cazul lui a stârnit ample discuţii în Uniunea Europeană, inclusiv în Parlamentul European.

 

Repatrierea trupului neînsufleţit

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a explicat, prin intermediul unui comunicat de presă, că “încă de la momentul notificării decesului cetăţeanului român pe teritoriul Republicii Franceze, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii acestui incident”.

Ambasada României la Paris a avut discuţii cu reprezentanţii statului francez.

Ambasada României la Paris a sesizat acest caz, prin demersuri punctuale la nivelul Ministerului de Interne şi Ministerului Afacerilor Externe, pentru a exprima îngrijorarea şi preocuparea faţă de deteriorarea situaţiei de securitate din zonele utilizate de transportatorii profesionişti pentru repaos. În acest context, a fost avansată inclusiv sugestia de a fi avute în vedere eventuale măsuri de siguranţă publică în astfel de zone, astfel încât, pe viitor, asemenea incidente să fie prevenite”, se arată în comunicatul de presă.

Ambasada României la Paris este în contact cu familia şoferului ucis. Ca urmare a demersurilor Ambasadei, autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit în vederea repatrierii în cursul acestei săptămâni, au spus diplomaţii români.

MAE precizează că Ambasada României la Paris va menţine dialogul cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile franceze, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităţilor legate de repatrierea trupului neînsufleţit al persoanei decedate şi eliberarea certificatului de deces.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro