Mergi la conţinutul principal

Amalia a pierdut lupta cu boala

Carmen Amalia Donose, fetiţa bolnavă de leucemie acută limfoblastică din localitatea Ianca, pentru care ziarul "Obiectiv" a derulat două campanii umanitare, a fost condusă, duminică, pe ultimul drum. Micuţa a pierdut lupta cu boala ce o măcina de câţiva ani buni. Doar ce terminase clasa a VII-a, beneficiind de învăţământ la domiciliu, deoarece starea de sănătate nu i-a permis să meargă la şcoală. Deşi era o luptătoare, nu a mai găsit puterea să meargă mai departe. A lăsat în urmă o mamă disperată, un tată îndurerat şi o surioară care ştie că Amalia va fi de acum încolo îngerul ei păzitor. A pierdut lupta doar aici, pe Pământ. În sufletele celor care au cunoscut-o, Amalia va trăi veşnic. Porţile Edenului s-au deschis pentru a o primi. Îmbrăcată în rochie de mireasă, a fost condusă pe ultimul drum de zeci de oameni, iar patru preoţi au oficiat slujba de înmormântare.
Amalia a "copilărit" prin spitale, iar de-a lungul timpului, ziarul "Obiectiv" a demarat două campanii umanitare pentru ea, în 2005 şi în 2011. În 2005, pur şi simplu părinţii Amaliei nu mai puteau face faţă tratamentului cu citostatice, mult prea costisitor. Oameni cu suflet au răspuns apelului nostru umanitar şi lucrurile păreau că merg bine. În 2011, însă, părinţii au fost la un pas să-şi piardă casa, pe care au ipotecat-o, doar să-şi vadă copilaşul sănătos. Tratamentul, transportul până la Bucureşti, dar şi îngrijirea specială a fetiţei depăşeau lunar suma de 2.500 de lei, cu mult peste posibilităţile familiei Donose şi, ajunşi în pragul disperării, părinţii au apelat din nou la noi. Iar brăileni cu suflet mare le-au sărit din nou în ajutor. Ba chiar, în vara lui 2011, în urma campaniei noastre, deputatul PSD Cristian Rizea a ajutat-o pe Amalia să plece la Torino, pentru un consult de specialitate la o clinică renumită, dar şi pentru a primi tratamentul adecvat. Vizita la Torino nu s-a finalizat însă cu un transplant, aşa că Amalia a continuat tratamentul în ţară. Trei ani Amalia a mai găsit puterea să lupte cu boala nemiloasă. Doar atât. Vlăguită de atâtea bătălii a plecat, lăsând în sufletul părinţilor o durere fără margini.
"Din ce ştiu eu, Amalia era la Spitalul Fundeni. Trebuia să i se facă un transplant de măduvă, dar de câteva luni, medicii i-au găsit o tumoră la coloana vertebrală. Transplantul, din păcate, nu se putea face decât după ce dispărea tumora. Ultima oară când am vorbit cu tatăl ei, în urmă cu aproape 2 luni, mi-a spus că mă anunţă imediat cum îi dispare tumora. Fetiţa urma un tratament, era la Fundeni. Eu chiar vorbisem şi cu doctorii să-i facă transplantul, numai că era imposibil de realizat deocamdată. Dumnezeule! Regret...regret enorm! Nu mai am cuvinte! Îmi pare rău că nu am putut să realizez ceea ce le-am promis. Dacă n-ar fi apărut tumora respectivă...dar asta este. Nu mai e nimic de comentat. Regret nespus de mult! O să mă duc să aprind şi eu o lumânare la mormântul fetiţei", ne-a declarat, ieri, deputatul Cristian Rizea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro