Printre protagonisti nu s-au numarat de data aceasta reprezentantii CSM-ului care au platit tribut dotarii inferioare adversarilor. Fiind singurul club din Romania, CSM-ul incearca sa se opuna desfiintarii dirt-track-ului, un sport cu o traditie de peste cinci decenii si are nevoie de un ajutor din partea federatiei de specialitate pentru a-si procura motociclete performante.
La Braila lupta s-a dat intre ucraineanul Andriy Karpov si polonezul Janusz Slaczka, duel arbitrat de bulgarul Milen Manev care a concurat pentru Romania. Karpov a cistigat etapa de Cupa Europeana de la Braila insa Slaczka a realizat recordul pistei 1:13:00 minute. Vechiul record 1:15:02 minute fusese stabilit de Eugen Botezatu in anul 1984 si egalat de Marius Soaita in 1989.
Ca o regula generala, sportivul care a plecat primul de la start a reusit sa cistige si mansa. Au fost insa si exceptii - una dintre ele consemnindu-se chiar in finala memorialului, in care Slaszka desi a avut un start mai putin reusit a fortat la prima turnanta, a preluat conducerea si apoi a rezistat atacurilor succesive ale cistigatorului de etapa, A. Karpov, reusind astfel sa-si ia revansa in fata acestuia.
Clasamentul Cupei Memorial a fost urmatorul: 1 Janusz Slaczka, 2 Andriy Karpov, 3 Oleksandr Pyatnichko.
Milen Manev s-a clasat pe locul al saselea, el fiind urmat de Mircea Agrisan si Alexandru Toma.
Brailenii n-au prins o zi buna
Ghinionul s-a tinut lant de alergatorii braileni. Fara a putea conta pe motocicleta proprie, Fanica Popa a primit un ajutor neasteptat de la unul dintre alergatorii straini, insa si de aceasta data norocul l-a parasit. Si motorul acesteia s-a blocat, astfel ca braileanul a urmarit dezamagit lupta pentru suprematie dintre colegii si adversarii sai.
Eforturile organizatorilor au fost rasplatite printr-un spectacol de calitate oferit de cei 17 alergatori ale caror evolutii au fost aplaudate frenetic de spectatorii care au umplut pina la refuz tribuna intii a stadionului.
"Sint multumita ca am reusit sa ducem la bun sfirsit o competitie de o asemenea anvergura. Am facut eforturi uriase, dar si rasplata a fost pe masura deoarece ni s-a omologat pista pentru concursuri europene si mondiale si avem promisiuni din partea oficialilor europeni ca la anul vom organiza mai multe concursuri internationale. Sper sa putem procura in cel mai scurt timp doua motociclete performante pentru a demonstra ca medalia de argint cucerita anul trecut de Alexandru Toma in finala Cupei M.A.C.E.C nu a fost o simpla intimplare", a declarat la finalul concursului Tinca Amza, directoarea CSM-ului.