Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Alunecare de teren cu sute de victime in Indonezia

In jur de 200 de persoane ar fi fost ucise intr-o alunecare de teren produsa miercuri dimineata in insula indoneziana Java, din cauza ploilor abundente, transmite AFP, citind surse din politie.
"Banuim ca in jur de 200 de persoane se afla in cele 120 de case inghitite de noroi", a declarat un reprezentant al politiei locale, Budi. "Alunecarea de teren s-a produs in jurul orei 05.00 (01.00, ora Romaniei), in satul Cijeruk", aflat la 370 de kilometri est de Jakarta, potrivit acestuia.
Localnicii se aflau la moschee pentru rugaciunea de dimineata atunci cind s-a produs alunecarea de teren, a adaugat reprezentatul politiei. Acesta a precizat ca 120 de politisti si 30 de militari participa la operatiunile de cautare a supravietuitorilor.
Sefa serviciilor sociale din districtul Banjarnegara, Nur Indah, a oferit estimari diferite. "Un numar de 80 de case au fost inghitite. Estimam ca 160 de persoane au fost prinse sub pamint", a declarat aceasta.
"Locuitorii de la poalele muntelui Raja din cantonul Banjar Mangu au auzit un zgomot extraordinar inainte ca pamintul sa se puna in miscare", a povestit aceasta.
Cel putin 51 de persoane si-au pierdut viata incepind de simbata, in inundatiile din estul insulei Java, cea mai populata dintre insulele indoneziene.
Anotimul umed din Indonezia, care dureaza din octombrie pina in aprilie, este insotit de precipitatii abundente, mai ales in lunile ianuarie si februarie. Alunecarile de teren si inundatiile sint frecvente si provoaca uneori un numar mare de victime.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii