• DSP aşteaptă rezultatele testelor de laborator de la Bucureşti pentru a confirma sau infirma infectarea • la nivel naţional, în perioada 9 mai – 6 septembrie, s-au înregistrat 22 de infecţii cu “West Nile”, dintre care 6 s-au soldat cu decese
La nivelul judeţului Brăila, au mai apărut două cazuri de suspiciune de infecţie cu virusul “West Nile”, trasmis prin înţepătură de ţânţar. Celelalte două suspiciuni de săptămâna trecută s-au infirmat, asta au arătat rezultatele de la Bucureşti, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.
Institutul Naţional de Sănătate Publică a emis o informare pentru sezonul 2017, adică perioada 9 mai – 6 septembrie, în care se precizează că la nivel naţional au fost înregistrate 22 de cazuri în care oamenii au fost înţepaţi de ţânţari purtători ai virusului. Dintre acestea, s-au consemnat 6 decese: 3 în Bucureşti, 1 în Buzău, 1 în Brăila şi 1 în Olt.
În acest context, sângele donat la centrele de transfuzii este verificat suplimentar, scrie Mediafax. “Se verifică suplimentar sângele donat la centrele de transfuzii, după ce am avut cele 22 de cazuri de infecţii cu West Nile şi şase decese. Dar acest lucru se întâmplă de câteva luni, pentru că poate veni un donator cu West Nile şi el să nu ştie, ceea ce ar putea duce la infectarea altor persoane. Este doar o formă în plus de verificare”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, citată de Mediafax.
Această verificare suplimentară presupune colectarea unei cantităţi mai mari de sânge, adică o eprubetă în plus, din partea donatorilor, pentru a se verifica acest aspect legat de virusul “West Nile”, potrivit specialiştilor din domeniu.
Reamintim că o brăileancă a murit la Brăila, pe 15 august, după ce a fost infectată cu “West Nile”. Aceasta era internată la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.