Mergi la conţinutul principal

Alte 32 de persoane nu au respectat interdicțiile privind circulația pe timp de noapte, iar o persoană a fugit din carantină

* joi, polițiștii au continuat controalele în locuri aglomerate și mijloace de transport și au aplicat sancțiuni celor certați cu legea * o persoană nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, iar 32 de persoane nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00

 

Polițiștii sunt permanent în acțiune și dau amenzi celor care nu țin cont de măsurile impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid – 19. La data de 19 noiembrie, o persoană care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei.

Totodată, 32 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00 au primit amenzi în valoare totală de 7.500 de lei. Pentru nerespectarea măsurilor privind purtarea corespunzătoare a măștii de protecție în mijloacele de transport, polițiștii brăileni și polițiștii locali au sancționat contravențional 12 persoane, dintre care 3 șoferi și 9 pasageri, valoarea  amenzilor fiind de 1.000 de lei.

Astfel, la data de 19 noiembrie, polițiștii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. „Au fost desfășurate 17 acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri din municipiu și din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun, cele cu regim de TAXI și cele care asigură transportul angajaților la locul de muncă.

În intervalul orar 23.00 - 05.00, acțiunile au vizat și interdicția de circulație a persoanelor în afara locuințelor sau a gospodăriilor, prevăzută de H.G. 935/2020. Forțele implicate au verificat 26 de societăți comerciale, au legitimat 1.579 de persoane și au controlat 345 de vehicule, 284 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI și mijloace care asigură transportul angajaților”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de peste 13.200 de lei.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ. Polițiștii recomandă  tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro