Mergi la conţinutul principal

Alte 28 de persoane confirmate cu coronavirus şi trei decese la Brăila

* vineri, numărul de persoane confirmate de la începutul pandemiei  era 2.717, iar al persoanelor decedate 118 * au fost 28 de cazuri Covid – 19 nou confirmate şi 3 persoane decedate din municipiul Brăila * poliţiştii continuă acţiunile de control în locuri aglomerate şi mijloace de transport pentru prevenirea răspândirii Covid

 

 

 

Situația Covid la nivelul județului Brăila. Vineri, au fost 28 de cazuri nou confirmate  şi 3 persoane decedate din municipiul Brăila. Numărul de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 2.717, iar al persoanelor decedate de la începutul pandemiei este 118. La data de 9 octombrie, erau 225 persoane în carantină la domiciliu, 58 persoane izolate la domiciliu şi 211 persoane internate în spitale. Din totalul de 2.717 persoane confirmate 121 sunt din alte judeţe.

La data de 8 octombrie, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, dar şi în trafic, pentru respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Au fost verificate marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu, precum și cele din județ. Activitățile au vizat și verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unitățile economice precum terasele, barurile și cluburile.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de verificare și în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI, dar și în mijloacele companiilor ce asigură transportul angajaților la locul de muncă. „Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au verificat 57 de societăți comerciale, legitimat 171 de persoane și au controlat 163 de vehicule, 117 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun ce asigură transportul angajaților la și de la locul de muncă și taxiuri, fiind testați cu aparatul etilotest 19 șoferi. Au fost aplicate 63 de amenzi în valoare totală de peste 14.000 de lei, dintre care 36 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 19 conform O.U.G.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 5 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și trei la un alte acte normative”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Polițiștii brăileni, împreună cu polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, fiind depistați 14 pasageri și 2 conducători auto care nu au respectat măsurile de protecție privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecție. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amenzi, în valoare totală de 5.500 de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro