Ultima suspiciune de infecţie cu virusul West - Nile, înregistrată la Brăila în luna iunie, nu a fost confirmată de Institutul Naţional Cantacuzino, la fel ca şi precedentul caz, din luna mai. De această dată, probele biologice au fost recoltate de la un bărbat în vârstă de 39 de ani, din mediul urban, dar care lucrează în judeţul Tulcea, după cum ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, şef Serviciu Supraveghere/ Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă gravă, cauzată de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrana care "îmbracă" creierul, şi a lichidului cefalorahidian. Se transmite prin intermediul ţânţarilor, nu de la om la om, şi apare de obicei la 3-14 zile de la contactul cu virusul. Principalele manifestări ale bolii sunt durerile de cap, febra mare, înţepenirea gâtului, greaţă şi vărsături, convulsii, epuizare musculară, ameţeală, frisoane şi chiar paralizie.
Brăila a fost inclusă de către responsabilii din Ministerul Sănătăţii printre judeţele santinelă pentru supravegherea tuturor cazurilor internate în spital cu diagnosticul de meningită şi meningo- encefalită cu lichid clar. Supravegherea a început pe 7 mai şi va dura până la finele lunii octombrie.