Mergi la conţinutul principal
Gravidă și cu doi orfani de mână, găzduită la Diaconia

Alina, refugiată de lângă Ismail, a aflat despre moartea soțului ei când a ajuns la Brăila

* jumătate româncă, femeia de doar 27 de ani, însărcinată și cu doi copilași de 4 și 5 anișori, se roagă pentru terminarea războiului * părinții i-au rămas în Ucraina și nu mai știe nimic de ei * de duminică seară, la Clinica Diaconia au fost găzduiți peste 40 de refugiați - femei, copii și bunicuțe, inclusiv două gravide - majoritatea aflați în tranzit * "Doamne, Te rugăm să Te înduri de noi toți!" este ruga brăilencei Dora Ciucă, de la Diaconia, care ne-a povestit despre drama trăită de refugiați

 

De marți seară, trei mămici din Ucraina, mai precis de lângă Ismail, cu câte doi copilași fiecare, sunt găzduite la Clinicia Diaconia, de pe Strada Belvedere, care s-a implicat și dă o mână de ajutor pentru ajutorarea celor loviți de război. Două dintre ele, deși începătoare la șofat, au urcat într-un autoturism și s-au grăbit să treacă Dunărea cu bacul, pe la Vama Isaccea, ajungând, mai apoi, la Brăila. Nu mai știu nimic despre soții lor.

Doar Alina, de 26 de ani, mamă a doi copilași, Ana și David, de 4 respectiv 5 anișori, a aflat că soțul ei, de doar 28 de ani, a murit într-un presupus "accident" lângă Odessa. Bărbatul a fost înmormântat miercuri, 2 martie, iar Ana și David au rămas orfani de tată. Dora Ciucă, managerul Clinicii Diaconia, mărturisea miercuri, într-o postare emoționantă făcută pe rețelele de socializare:

"Ea este Alina, găzduită de noi de aseară, împreună cu cei doi copii, Ana și David, și în curând trebuie să nască al treilea copilaș. A plecat în fugă cu cei doi copilași iar soțul ei, in vârstă de 28 de ani, a murit într-un "accident", în apropiere de Odessa. Astăzi (2 martie - n.r.) va fi înmormântat și nimeni din familie nu poate participa. I-am cerut permisiunea să postez această poză, pentru ca cei ce doresc să se roage pentru ea și a fost de acord. Ceea ce dorește și se roagă, este ca să se termine războiul pentru a se întoarce acasă, unde i-au rămas părinții. Doamne, Te rugăm să te induri de noi toți!"

Sute de oameni au distribuit postarea Dorei. Și da, Alina este însărcinată cu al treilea copil. Micuțul nu-și va cunoaște tatăl niciodată. Jumătate româncă, jumătate ucraineancă - mama Alinei provine dintr-o familie de români basarabeni - tânăra mamă a părăsit țara cu ce avea la îndemână, însă brăilenii de la Clinica Diaconia și Biserica Creștină Baptistă i-au asigurat toate cele necesare și îi asigură și asistență medicală la nevoie. Celelalte mămici au și ele copii între 3 și 8 anișori. Ieri, clinica mai aștepta încă șase familii de refugiați cu copii.

"Odată cu sosirea primului val de refugiați, am pus la dispoziția acestora 23 de locuri de cazare la biserică și alte 22 de locuri de cazare la Clinica Diaconia, în total 45 de locuri. Primii refugiați au ajuns la noi duminică, 27 februarie. Majoritatea sunt mame cu mai mulți copii și femei bătrâne. Sunt în tranzit. Am găzduit și două femei gravide. Astăzi (joi, 3 martie - n.r.) vom mai primi 6 familii de refugiați, cei mai mulți din zona Odessei și a Ismailului, ucraineni, dar și români și de alte naționalități", ne-a mărturisit Iosua Faur, pastorul Bisericii Creștine Baptiste Brăila, care coordonează ajutorarea refugiaților.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro