Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Alianta PNL-PD blocheaza lucrarile Parlamentului, nu PSD!"

Deputatul PSD Mihai Tudose a declarat intr-o conferinta de presa ca este nemultumit de faptul ca, de cind cu disputele intre PSD si Alianta PNL-PD, privind schimbarea regulamentelor celor doua camere ale Parlamentului,
se induce in opinia publica ideea ca "tara moare inundata, si Parlamentul se piaptana". Tudose nu crede ca este corect sa fie condamnati toti parlamentarii, la modul general, pentru faptul ca, in loc sa analizeze lucruri importante, se cearta pe regulament, si taraganeaza lucrurile cit pot. In opinia deputatului PSD, numai Alianta PNL-PD este de vina, pentru ceea ce se intimpla:
"Poate ar fi cazul sa va spunem foarte clar cum merg lucrurile in Parlament, pentru ca eu m-am saturat ca lumea sa acuze parlamentul, la modul general, pentru toate relele din tara. Nu intotdeauna este asa. Cum functioneaza lucrurile in Parlament, sau, ca sa luam un exemplu, la Camera Deputatilor? Se intruneste Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, care stabileste programul de lucru pe saptamina urmatoare. In acest Birou Permanent, baietii din Alianta au majoritatea absoluta. Ei stabilesc programul: luni lucram de la ora x, la ora y, etc. Dupa sedinta Biroului Permanent, se intruneste Comitetul ordinii de zi. Acesta din urma stabileste ce proiecte de legi ia in discutie Camera Deputatilor, in cadrul programului aprobat anterior. Saptamina trecuta, aveam patru zile de lucru de plen, si o zi de lucru in comisii. Ei bine, la aceste patru zile de lucru in plen, proiectele de legi erau 54, pentru dezbatere pe articole, si 7, pentru vot final. Prima, prioritatea absoluta a baietilor de la Alianta-minune era dezbaterea si aprobarea regulamentului. Urmatoarele 7 erau proiecte care aveau in titlu sintagma «prioritate legislativa», pe UE, si dedesubt, «procedura de urgenta », erau ordonante de urgenta care trebuiau trecute prin Parlament, legi care au fost dezbatute in comisii, precum privatizarea CEC-ului. Pe undeva, pe la punctul 19, era dezbaterea unei legi privind acordarea de ajutoare pentru populatia cu venituri reduse, in vederea acoperirii costurilor de incalzire, dar primul pe ordinea de zi era regulamentul".
Tudose spune ca manevrele facute de PSD, in sedintele Parlamentului, nu sint decit raspunsul cuvenit, pentru manevrele Aliantei, care tine mortis sa schimbe presedintii celor doua camere: "O sa spuneti, «bun, terminati o data cu regulamentul asta, si dati-i drumul la treaba!». Noi am propus sa discutam regulamentul o zi sau doua pe saptamina, dar nu ni se pare normal ca premierul Calin Popescu Tariceanu sa spuna pe toate posturile de radio si televiziune ca vinovat este PSD-ul, ca nu cedeaza. Adica ni se reproseaza faptul ca vine cineva peste noi, si ne spune «ia iesi tu din casa, sa intru eu!», si noi nu ne aruncam pe geam. Intelegem ca Alianta are puterea acum, si ca dispune, dar dispune in anumite limite, cele legale. Si toata lumea injura Parlamentul, ca nu ia in discutie legi importante. Alianta blocheaza lucrarile, nu noi. Ce ar trebui, sa le deblocam noi, prin a accepta modificarea regulamentelor celor doua Camere, dupa bunul plac al Aliantei? Ne pare rau, dar asa ceva nu putem accepta!".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii